Giro d’ Italia

roze
Al een tijdje kleurt onze stad roze. Overal zie je roze fietsen langs de weg of in de hoog in de lucht hangen. Ze worden neergezet in tuinen en op balkons of opgehangen aan palen. Ik was van plan om er een stuk of tien te fotograferen maar ik kwam niet verder dan deze ene, vlak bij ons huis. Ook die gebreide paal-versiering is vlakbij mijn huis genomen. Iedereen hier weet na wekenlange voorbereiding wel wat er aan de hand is, maar de meesten van mijn lezers denk ik niet dus dat kan ik mooi even uitleggen. Later zien jullie het dan misschien wel op tv of zo. Margriet kruissteekboek Remy LudolphyVoor een paar dagen is Apeldoorn het centrum van de wielerwereld want de internationale wiellerronde Giro d’Italia start dit jaar hier. Voor ons betekent dat dat straten worden afgesloten en dat er hier een algeheel gevoel van opwinding begint te komen. En dat alles roze kleurt. Al die drukte hoeft voor mij niet zo nodig, maar we hebben er gelukkig toch een voordeeltje van: Al bijna twintig jaar is de hoek van onze straat een soort achterbuurt, die de gemeente nooit netjes wilde maken. Maar een paar weken geleden waren ze daar eindelijk serieus met bulldozers aan de gang en nu hebben ze zowaar ook nog een paar plantjes in een perkje neergezet. Zo lijkt het toch nèt een klein beetje mooier. Eerlijk gezegd was ik daar wel verontwaardigd over: al die jaren laten ze daar een troep-plekje liggen en als er een paar fietsers (met cameraploeg) voorbij fietsen wordt het eindelijk mooi gemaakt. Dat hadden ze best ook wel eens voor ons – de eigen burgers – kunnen doen.

Nu zocht ik natuurlijk een mooi roze boek opAchterkant Margriet kruissteekboek wat ik hierbij kan kleuren en ik vond er zowaar nog één: Het Margriet Kruissteekboek. Vooral de achterkant is mooi roze. Dit boek van Remy Ludolphy is één van de leukere boeken op het gebied van kruissteek. Er staat heel veel in, o.a. het complete honden- en katten-alfabet en de leuke patronen voor boerderijtjes. Hier blogde ik er al eerder over en zie je ook een mooie voorkant-foto. Dit is weer een nieuw exemplaar. Er staat trouwens ook een klein beertje in : op de fiets!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een rood fietsje en een roodomrand bord

Geborduurde kaardebol

Merkwaardige mieren (1)

Antieke borduurwerkjes met rode randjes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen