Gouden tafelkleed

Okergeel damast tafelkleed

“Kerst vier je samen” is de boodschap van het ene reclameblaadje (daarom moet je je mooi aankleden), en “Alles voor de mooiste kerst” vinden we in het andere reclame-blaadje. Al die uitbundige reclames van de supermarkten willen ons overhalen om  van alles kopen om culinair goed voor de dag te komen. OK, stel dat we dat doen. We doen boodschappen, we kleden ons mooi aan en we koken lekkere dingen. Maar zijn we er dan? Nee. Ik doe ook een duit in het reclame-zakje: Je kunt nòg zo lekker hebben gekookt en nòg zulk mooi servies hebben, maar als je geen goed tafelkleed hebt dan komt dat allemaal niet tot z’n recht.

Zo, ik had toch reclame-schrijver moeten worden! Hier nog wat achtergrond-informatie over dit prachtige okergele tafelkleed. Het lag  helemaal nieuw op een verkoping tussen de handwerkspullen. Zodoende dacht ik dat het ‘handwerk’ was en kocht ik het voor m’n shop. Tè mooi om te laten liggen. Maar het is natuurlijk gewoon een tafelkleed waar geen handwerk aan verricht is. Geeft niet: het is evengoed prachtig!

Terwijl ik zo met dit blogje bezig ben, bekruipt me de gedachte: “Waarom hou ik het tafelkleed niet zelf, als ik het zo mooi vind?” Goeie vraag. Maar ik weet al wel een antwoord: “Kerst vier je samen!” Ik gun het aan een ander!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Rookreclames in oude Ariadnes

Mandjes in de boekenkast

Merklappatronen in oude tijdschriften

Borduren in blauw

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen