Groot handwerkboek uit grootmoeders jeugd

Groot handwerkboek uit grootmoeders jeugd

Bij een vorige keer dat er een ontmoetingsdag voor borduursters was georganiseerd door Simone (in december komt er weer zo’n leuke ontmoetingsdag), kwam er iemand naar me toe die wist dat ik daar ook zou zijn. Ze had speciaal een boek voor me meegenomen wat ze me graag wilde laten zien. Dat vond ik zò lief! Het was het boek “Groot handwerkboek uit grootmoeders tijd”. Ik deelde haar enthousiasme voor dit bijzondere boek. Zelf had ik het ook net ontdekt, maar had het nog niet op m’n shop geplaatst omdat ik het zelf zo leuk vond. Gelukkig vond ik later nog een exemplaar, en dat plaats ik nu wel in m’n shop. Het is een bijzonder leuk boek, en verdient wel wat aandacht. Het lijkt me trouwens al een tijdje leuk om misschien wel elke dag een (extra) blogje te maken waarin ik een boek uit mijn shop bespreek. Dan is dit boek vandaag wel een goede eerste. Want mijn handwerkliefde is begonnen met mijn eigen grootmoeder. Ik noemde haar ook zo, en geen ‘oma’. Mijn grootmoeder was een echte handwerkster, en wat mij betreft is de titel van dit bijzondere boek heel goed gekozen. Want ‘grootmoeders’ en ‘handwerken’ horen toch bij elkaar? Het boek is vrij compleet: prachtige platen (sommige in kleur, de meeste in zwart wit), en zeer veel patronen. “Ruim 100 handwerken van vroeger om nu zelf te maken” staat er op de cover.

Op de foto heb ik een geborduurd schilderijtje en een geborduurde lakei (het zwart is van voorbewerkt fluweel) wat ik al eerder op de shop plaatste. De lakei is voor van alles te gebruiken. Hè, dat kun je zo niet zeggen! Ik bedoel: het borduurwerkje van de lakei laat zich goed tot iets verwerken.

Afbeeldingen uit groot handwerkboek uit grootmoeders jeugd

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken over kant

Veranderingen in de zorg

Kleeren maken de vrouw

Gehaakt kussen op oude lappendeken

Fijne dagen gewenst

Reacties

 1. Hoi Margriet,Ík heb dit boek al jaren en kan er ook echt van genieten.
  Fijne dag.

 2. Margriet Hof zegt:

  Dit boek is besteld maar nog wel even zichtbaar in de shop. Misschien ter inspiratie voor anderen om hier ook naar op zoek te gaan?

 3. Gaaf boek he! Ik heb hem ook! Je blijft er in kijken!

  • Margriet Hof zegt:

   Leuk dat anderen dit ook vinden. Het zou mijns inziens wel een boek zijn wat voor een herdruk in aanmerking komt. Er is destijds veel werk aan besteed door de samenstellers en het onderzoek naar de oude damesbladen maakt het heel interessant. Het past wel bij deze tijd waarin veel mensen ook graag meer willen weten over merklappen en stoplappen en visserstruien en dergelijke.

 4. Ingrid van Kempen zegt:

  Ik heb hem ook maar verkoop hem aan de liefhebber voor 10,00 euro

 5. Margriet zegt:

  Er is weer een boek beschikbaar in mijn shop (half april 2015)
  Update: en dat boek was één dag later alweer besteld.
  Ik blijf dus kijken naar nieuwe boeken en als ik weer een exemplaar heb laat ik dat hier weten.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen