Handwerkweekend met zussen

Leusveld in februari

Met twee zussen had ik afgesproken op een mooi plekje tussen A en B (de afkortingen van onze woonplaatsen) om een wandeling te maken. IJskoud was het maar we we hadden zoveel te praten dat we het nauwelijks merkten. En daarna gauw naar het huis van m’n oudste zus, want we hadden veel te doen.

Handwerk op koffietafel

Alle drie hebben we de liefde voor handwerk mede te danken aan onze tante, die vroeger handwerklerares was.  Om nog een keer aan haar te denken, dronken we koffie uit haar oude kopjes. En daarna gingen al onze tassen en zakken open en bleef er geen plekje meer vrij op de tafels en op de grond. Al gauw lagen overal strengen wol en klosjes borduurgaren. We benutten de tijd vooral om nieuwe handwerken uit te zoeken. Na de keuze voor het patroon moeten er ook keuzes gemaakt worden voor de kleuren die je wilt gebruiken. Dat is vaak een klus waar je wat tijd en concentratie voor nodig hebt en het is dan fijn om wat te kunnen overleggen.

Strengen dmc wol met patronenboek etnische emotieven

Opengeslagen tussen de strengen borduurwol ligt mijn lievelingsboek. Ik had het aan m’n jongste zus uitgeleend maar nu wilde m’n oudste zus er ook wat uit maken. Het is een boek wat ik al talloze keren heb doorgebladerd en elke keer vind ik het weer prachtig. Ik ben voor jullie op zoek om dit boek ook op m’n shop te kunnen zetten maar als je het ergens anders kan vinden zou ik je van harte aanraden om het te kopen zodra je de kans hebt. Het heet “Etnische motieven” en is geschreven door Mary Norden. Ik liet al eerder handwerken zien die ik zelf maakte uit dit boek.

Breiwerken op koffietafel

De haaknaalden gebruikten we om “steken op te nemen”. Ook zo’n klusje waarbij het fijn was om even te overleggen. Als de steken via de haaknaald op de breipennen zijn geschoven, kun je een boord of kraag aan een vest breien.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

5000 Artikelen

Gehaakte zak en twee haakboekjes

Genieten van een warme dag

Tasjes naaien

Reacties

 1. Oh heerlijk Margriet, zo gezellig om met je zussen dezelfde hobby te hebben. Jammer dat juist mijn ene zus die ook graag handwerkt, zover weg woont.
  Liefs, Ineke

 2. Margriet zegt:

  Hoi Ineke, vanmorgen zei ik nog tegen m’n zus: “Wij beleven nu iets wat heel veel vrouwen ook graag zouden willen meemaken, en als ik hierover ga bloggen dan roept dat misschien bij hen ook iets van spijt op.” Daarom had ik mijn verslag summier gehouden, want ik wil anderen niet jaloers maken.
  Maar ik had ook een alinea geschrapt, die ik misschien beter wèl had kunnen toevoegen. Mijn oudste zus heeft namelijk meer dan twintig jaar heel ver weg gewoond. En voor ons is het bijzonder om dit nu weer te kunnen meemaken na al die jaren want dat heeft heel lang niet gekund. Maar ik gun het anderen en jou ook dat ze hun handwerkliefde met een zus kunnen delen, want dat is toch wel heel speciaal!

 3. Wat een mooie kleuren en zonneschijn! Mooi dat jullie een weekendje samen hadden.
  Veel liefs.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen