Historische kruissteekpatronen

Historische kruissteekpatronen zijn meestal ook romantische borduurpatronen. De patronen komen uit de romantische Biedermeiertijd. Ze werden vroeger los verkocht en zijn afkomstig uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland. Er werden veel gezellige en huiselijke tafereeltjes uitgebeeld (naar het ideaal van die tijd), en ook geromantiseerde voorstellingen, zoals boerderij-stillevens. Verder werden vooral  veel dieren en bloemboeketten uitgebeeld. En vooral die bloemboeketten spreken nog steeds aan!

Het echtpaar Landwehr-Vogels verzamelde veel historische patronen en in 1984 verscheen hun prachtige boek Historische kruissteekpatronen. (dit boek verkocht ik al vaker, en ik kan er nu weer twee in m’n shop zetten).
Tien jaar later verscheen een DMC-agenda met daarin ook veel mooie patronen (en die plaats ik voor het eerst in m’n shop).
Het is niet zo makkelijk meer om zelf van die losse velletjes te vinden, met ingekleurde patronen op ruitjespapier, maar een heel boek met afbeeldingen is eigenlijk nog veel mooier.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakt kussen met blauwe tulpen

Gehaakt kussen met blauwe tulpen

Oefenen met tapisseriewerk

Oude boekjes Durable katoen

Gehaakt baby-jurkje en haaktijdschrift

Gehaakt baby-jurkje en haaktijdschrift

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen