Hollandse boertjes en boerinnetjes

KLM ontbijtdoosje met borduurwerk

Onze nationale KLM doet ook aan borduren! Vorige week kreeg ik ’s morgens vroeg een appje met deze foto.  Dochter was weer op vaderlandse bodem en zodra de mobieltjes in het gelandde vliegtuig weer aan mochten, stuurde ze ons een foto van haar ontbijt. Nou ja, alleen van het doosje dan. Zo’n mooi doosje! Later op de dag kreeg ik het doosje van haar en vroeg ik: “En wat deden de andere passagiers? Gooiden die hun doosjes weg?” O, daar had ze niet aan gedacht, ze dacht dat één wel genoeg was. Ach ja, dat is het ook eigenlijk wel. Maar ik zag gelijk al wel bestemmingen voor nog een stuk of tien hiervan.

Afgelopen zomer kocht ik op de antiekmarkt een een oud laken met een blauw borduurwerk erop. Wat een contrast met het KLM-doosje! Boertje en Boerinnetje vinden elkaar kennelijk niet zo lief meer. Er staat een molen tussen hen in en die houdt de wieken gekruist. Ik had het borduursel nog nooit goed bekeken, maar nu vind ik het wel grappig. Vroeger hadden ze ook humor! Om dat op je laken te borduren…

Blauw borduursel op oud laken

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Webshop een week dicht

Tien kruissteekboekjes

Nieuwjaarswens

Overnachting in het noorden van Denemarken

Reacties

  1. Enig!

  2. Dat heeft KLM leuk gedaan!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen