Jachttafereel

Regenbuien doen de sneeuw snel smelten. Maar er is nog een beetje decor over in m’n tuin, als achtergrond voor een geborduurd jachttafereel. Vandaag een mooie dag voor mij om nog wat vragen te beantwoorden van bloglezeressen. Soms komt een vraag op een moment dat ik er niet gelijk op kan antwoorden. En soms brengt een vraag ook wat zoekwerk met zich mee. Zo kreeg ik vorige week de vraag of ik ook een patroon van een Jachttafereel heb. Ik dacht dat die vast wel in een oude Burda zou staan, en dat blijkt ook zo te zijn. Burda gaf ook aparte tijdschriften uit die geheel gewijd waren aan Gobelin. Later nog een paar van deze mooie gobelin-bladen in m’n shop.

“Veelgevraagd door gobelin-borduursters: jachtscenes”, zo staat erbij geschreven. Ze zijn inderdaad vroeger veel geborduurd, en ik heb nog dit oude geborduurde schilderij in m’n shop. En die past ook goed in een sfeervolle december-inrichting. Maar zelf borduren kan dus ook, want ik heb van dit tijdschrift twee exemplaren. Het is een nummer waar nog veel meer moois in staat, zoals patronen van de legendarische eenhoorn.

En als je nog vol ongeduld wacht tot ik een bepaalde vraag heb beantwoord, aarzel niet om hem nog een keer te stellen. Ik hoop vandaag nog wat andere ‘oude’ mailtjes te beantwoorden, maar daarbij  wou ik eigenlijk het voorbeeld van die jagende jagers nìet al te zeer volgen. Alles op z’n tijd en geen gejaag, dat past niet bij ‘handwerk’.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Twee omhaakte jute tassen

Gehaakt kleed op tropische dagen

Hexagonnen op 5 december

Freeform haken

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen