Leuke en handige kleine Doeboekjes


Er zijn heel veel leuke kleine Doe-boekjes of Hobby-wijzers of boekjes uit de serie Vaardige Handen uitgegeven. Die ga ik niet allemaal op m’n shop zetten, maar alleen de boekjes die wat met handwerken te maken hebben. En die ik zelf ook leuk vindt.

Zoals het eerste boekje uit deze serie: Kaarten uit de Lapjesmand. Zelf had ik ook zo’n boekje in de negentiger jaren en dat was mijn grote voorbeeld in het maken van kaarten. Vooral de kaart op de cover sprak me aan: gele ster van vilt op een geruite ondergrond, en dan een houten knoop in het midden, vastgebonden met een draadje raffia. Dat was mijn lievelings-kaart. En nu dit boekje (een ander exemplaar dan het mijne…) in m’n shop.
Ook aan het boekje Nieuwe interieurdecoraties heb ik goede herinneringen. Met de kartelschaar knipte ik vierkantjes van voeringstof. Er kwamen veel kinderen op bezoek (opnieuw de negentiger jaren) en met een haaknaald mochten zij die lapjes op een bol van piepschuim prikken. Memories!

Het boekje Aus Borten Geflochten is het enige Duitse boekje in deze serie. In Duitsland gaven ze net zoveel boekjes uit als bij ons, want het is al nr. 73 uit de Brunnen-Reihe. Op de foto ernaast zie je de achterkant van dit boekje. En dàt is dan weer typisch zèstiger jaren! Toen zag je dat veel, gevlochten boekomslagen en interieur-decoraties.

Het boekje Borduren met verf is een eye-opener, voor wie van snelle resultaten houdt. Met verf kun je prachtige handwerkeffecten nabootsen, zodat het lijkt of je iets met Richelieu hebt gemaakt.

Het boekje met mini-kreaties is bedoeld om snel iets leuks te maken met een persoonlijke geborduurde touch. De voorbeelden halen je over de streep om even van de kruissteek af te stappen. En als je dat eenmaal kunt, dan wil je misschien ook wel eens Goudborduren. Dat boekje is het enige wat al in m’n shop stond (maar was even uitverkocht). De rest is nieuw. Dus als je Kerstkaarten wilt borduren, of Wenskaarten wil maken van stofjes of patchwork. Of rekels en sterren wilt maken van stro of raffia. Een klein DoeBoekje is dan een handig voorbeeld en een goede stimulans.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Logo kussentje

Tapisserie kasteel achterop fiets

Op de fiets

Stola van wolbloemen uit Tunesië

Oude Ariadnes uit 1975

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen