Merklap bij Ikea

Elke 5 seconden wordt er ergens ter wereld een Billy boekenkast gekocht. Behoorlijk indrukwekkend als je bedenkt dat Billy al in 1979 werd gelanceerd. Heel veel boekenliefhebbers hebben Billies, en wij ook. Sinds 1997. Wij togen weer eens naar Ikea, waar we twee 80 cm. boekenkasten bijkochten. Mèt opzetstuk. Dat is dus eigenlijk samen vier kasten, dus goed voor 20 seconden in de indrukwekkende statistiek. Die boekenkasten moeten nu nog in elkaar gezet en komen dan op de plaats die ik eigenlijk wel vrij wilde houden. Omdat ik daar een wisselende tentoonstelling had van m’n eigen geborduurde schilderijen. Dat stond wel leuk, zo náást de handwerkboeken. Maar op de grond kwamen wat stapeltjes boeken die niet meer in de kast pasten, dus is het beter om toch twee kasten erbij te zetten.

Ikea is goed voor massaproduktie, maar zo’n mooi oud borduurwerk…. dat koop je daar niet! Wèl bij mij!
Hoewel…. als ze me zouden hebben bezig gezien daar, dan zou ik ze misschien wel op een idee hebben gebracht…..
Dus wie weet hebben ze dit volgend jaar als print in de collectie, maar de èchte is toch veel mooier!

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Houten gordijnringen

Resurrection

Modeplaten

Patronen teddyberen

Reacties

  1. Patricia Caminada zegt:

    Wij hebben wel Ikea kasten met boeken, maar dan de Ivar stellingkasten. Kan meer in (twee rijen per plank) en dat hebben we hier wel nodig met enkel duizenden boeken en stripboeken, een aantal dat ook nog groeiende is.Vooral mijn verzameling met haakboeken. De huiskamer staat vol en ook nog 2 slaapkamers. Eigenlijk hebben we een groter huis nodig. Maar enfin: Een prachtige merklap is dit. Die zie je niet bij de Ikea.

  2. Inderdaad een mooie merklap.
    Heel veel belangstelling heb ik voor het telpatroon (of kopie) van deze schitterende lap.

  3. Heeft u dit patroon te koop?

  4. Margriet Hof zegt:

    Hallo Mieke en Bertie en wellicht ook anderen, ik ben er nog niet achter waar dit patroon uitkomt. Ik heb al wel gezocht, maar nog niet gevonden. Als anderen die dit lezen het herkennen en weten waar het patroon in heeft gestaan, dan hoor ik het graag!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen