Onafgemaakt handwerk


Een onafgemaakt borduurwerk: wat zal ik er eens mee doen?
Ik kreeg deze vrolijk geborduurde bloemen vorige week. Als ik zoiets zie, dan ga ik altijd eerst eens over nadenken wat ik ermee wil. Een kussen of een tas van maken? Maar ik heb al zoveel kussens en tassen.
In m’n shop zetten? Maar het kleurt ook wel leuk bij dat àndere kussen. Toch iets van maken dan?


Eerst maar eens nat maken en in model trekken. Nu lijkt het al heel anders. Het was een paar dagen mooi weer om zulke klusjes te doen, maar toch let ik er wel op dat ik het dan niet in de felle zon te drogen leg. Ik weet eigenlijk niet waarom, maar iemand zal dat misschien ooit eens tegen me gezegd. Beter om in de schaduw te leggen.

En nu kan er dan iets van worden gemaakt. Maar ik heb ook nog zoveel àndere dingetjes waar ik wat mee wil. Het is wel een beetje veel!
Vaak is iets borduren wel leuk, maar om het dan ook àf te ronden is een heel ander hoofdstuk.
Vandaar ook dat er zoveel onafgemaakte handwerkjes op markten terecht komen. Enerzijds is dat jammer, anderzijds helpt het om te bedenken dat het om het plezier van het borduren gaat. Maar toch…. een onafgemaakt handwerk daagt me uit om er dan toch eens iets van te maken. Herkenbaar?

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Beursimpressies en mijn eigen kussen

Filetdoorstopwerk

Ariadnes zeventiger jaren

Leerbewerken

Reacties

 1. Nou, dat herken ik heel goed. Heb al aardig wat onaf (borduur)werk liggen. O.a.bij jou gekocht. Wil ik een tas, hoes,zakje of zoiets van maken. Ik laat het gewoon liggen tot ik weet wat het wordt. Of tot ik me verveel en dan is het fijn om iets te hebben liggen. Dus ik wacht rustig af tot ik me verveel , haha.

  • Margriet Hof zegt:

   Herkenning over en weer. Maar creatieve mensen vervelen zich niet zo gauw. Integendeel: we zien overal weer nieuwe mogelijkheden en ideeën en toepassingen. Dus misschien is het de kunst om gewoon ook te genieten van al die ideeën (zonder dat ze ooit werkelijkheid worden).

   Maar toch eens een tasje van maken van dat leuke borduurwerkje hoor!

 2. Liesbeth Smit zegt:

  Dit borduurwerkje is toch wel heel leuk.

  Wil je hier een tas van maken voor mij en dan aan mij verkopen???

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Liesbeth, het borduurwerk heb ik al verwerkt tot kussen, maar nog niet laten zien. Leek me een leuke foto voor zondags want dan blog ik meestal over een kussen.
   Ik mail je nog wel over je vraag.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen