Onze klederdrachten

Drie boeken onze klederdrachten

“Een uniek folkloristisch handwerkboek over Nederlandse klederdrachten. Toen Constance Nieuwhoff eens in Bunschoten een leuk, daar gedragen mutsje kocht, kreeg ze op haar vraag of er ook ergens patronen van te krijgen waren, ten antwoord: “Nee hoor, iedereen heeft zo z’n eigen patronen hier…” Dit kleine voorval bracht haar op het idee, een overzicht samen te stellen van alle klederdrachten die thans nog in Nederland gedragen worden en hoe ze in elkaar zitten. U vindt ze in dit boek: Klederdrachten van Marken, Bunschoten-Spakenburg, Scheveningen, Katwijk, Het land van Axel, Walcheren, Arnemuiden, Zuid-Beveland, Goeree-Overflakkee, Cadzand, Brabant, Volendam, Urk, De Veluwe, Kampereiland, Twente, Huizen, Staphorst-Rouveen en Terschelling. Het boek geeft een aantal patronen en beschrijvingen van handwerk dat in de klederdrachten voorkomt, vaak met folkloristische motieven zoals herten, kruisen, levensbomen, bloemen en vogels.
Het blijkt dat vele soorten handwerk en patronen prachtig zijn toe te passen op eigentijdse kleding of kunnen dienen om de textiel in ons huis op een traditierijke manier te versieren.”

Bovenstaande nam ik over van de achterkant van de boeken op de foto. Dat doe ik wel vaker, maar dan bij de beschrijving van mijn boeken in de shop. Nu vond ik dit informatief genoeg om ook op mijn blog te plaatsen. Ik denk dat ik veel lezers een plezier doe met deze boeken uit de Ariadne Handwerkbibliotheek. Ze worden door sommigen nog wel gezocht en nu kan ik er drie tegelijk aanbieden. ‘Klederdracht’ is weer in de belangstelling. Net als de ander boeken uit de Ariadne bibliotheek is dit een erg leuk en informatief boek. Over zeer karakteristieke handwerken uit Nederland!

In de galerij bij dit produkt vind je vijf foto’s van bladzijden uit dit boek, om een goede indruk te geven.
Let bij het bestellen op: één van deze boeken heeft een lichtgele voorkant.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Peruaanse Lama’s op de Hoge Veluwe

Grote bonte handwerkboeken

Rokje en bouwtje en kaart uit Marken

Twee kussentjes tussen margrieten

Sint Margriet

Comments

  1. Margriet zegt:

    Update: het exemplaar met de lichtgele voorkant is besteld. Van de boeken met de gewone witte voorkant heb ik nog twee exemplaren.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen