Orchideeën en vlinders

We hadden zin om even helemaal ergens anders te zijn. In het regenwoud van de Amazone of zo. Hoeft niet het héle regenwoud, een klein stukje is ook goed.  Even al die spectaculaire bloemen zien, kleurrijke vogels en fladderende vlinders die om je heen vliegen. M’n zus en ik waren op de terugweg van Friesland, reden door de Noordoostpolder en namen de afslag naar Luttelgeest. Hier is de Orchideeënhoeve. Even héél wat anders, even alles van ons afschudden!
In de overdekte Vlindervallei vliegen tweeduizend vlinders of zo. Het is de grootste vlindertuin van Europa. Gaaf hier!

We genoten van de exotische Bromelia’s en Orchideeën en Hibiscus en nog veel meer, en van de krachtige vormen van aloude en nu weer hippe groene planten. Maar toen deden we de deur naar de ‘Zwevende Bloementuin‘ open en waren we even perplex. Wow, wat is dìt? Duizenden kleurrijke bloemen als een bloeiende wolk boven je hoofd, en weerspiegeld in vele spiegels. De idyllische prieeltjes benadrukken de sprookjessfeer. We zaten daar gewoon te zitten. Een intense beleving in de bloemenzee.
Ik had nog wel m’n rouwsjaaltje om. Het is een originele gekloste ‘Blonde’ en ik droeg het de hele laatste week van augustus en de eerste week van september. Ik vond het hier uitstékend passen! Een plek om de rouw achter me te laten.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tapisserie kussen

Het rode Postcodeboek

Utrecht Centraal Station

Merkwaardigheden van Hindeloopen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen