Oud Haakboekje (met afbeeldingen in kleur)

Het is altijd verrassend wat er in m’n webshop wordt besteld. Dit gehaakte netje ging op de post (samen met vier smyrna haaknaalden). Het gehaakte netje is leuk genoeg om nog even te gebruiken als ondergrond voor een haakboekje. Want:
Het is ook altijd weer verrassend wat ik tegenkom wat betreft tweedehands boeken. Nu ben ik toch al een aantal jaren bezig en nog steeds vind ik boeken die ik nog nooit eerder ben tegengekomen. Zoals dit kleine haakboekje!

Dus nu ligt dat boekje daar even op het netje. Ik zocht een lichtblauwe centimeter die zou passen bij de centimeter op de voorkant van het boekje. Die vond ik niet. Wèl een hele oude lichtgroene. Zijn er ook mensen die oude centimeters sparen?
Je kunt op handwerkgebied van alles sparen, maar als het gaat om het verzamelen van oude haakboekjes dan is dit wel een goede. Want ik merkte dat het nèrgens anders te koop is. Alleen dus nu bij mij. Daarom krijgt het een speciaal nummer in m’n shop: nr. TW5555. Daar was ik net aan toe en ik vind het altijd wel leuk als de mooie nummers aan bijzondere dingen worden gekoppeld. Zoals dit boekje. Met afbeeldingen in kleur. Dat is de ondertitel, en dat staat ook prominent op de rug vermeld. Dat zou nu totaal overbodig zijn. Vandaag liep ik even een boekwinkel binnen want ik was toch in de stad. Ik ging even kijken bij de handwerkboeken en het is verbazingwekkend om te zien hoeveel mooie nieuwe haak- en breiboeken er zijn uitgegeven. De één nog mooier dan de ander. En geen enkele uitgever vermeldt op de voorkant dat het boek ‘afbeeldingen in kleur’ bevat, want dat is volkomen vanzelfsprekend. Maar in 1985 werd dat dus nog apart vermeld.

Nou, genoeg over dit dit nummertje 5555. Ik hoop dat degene die het gehaakte netje bestelde er morgen blij mee is (als de post is geweest), want met iets kopen wat al gehaakt is ben je nog sneller klaar. Maar wie van oude en zeldzame haakboekjes houdt heeft hier een leukertje aan.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kleedjes in lintkant

Kerstlopers

Plastik soep = linke soep

Voorbedrukt stramien

Comments

  1. Tineke zegt:

    Jaaa, ik ben er zeker blij mee! Het tasje als inspiratie om zelf meer te gaan haken (want da’s zo’n beetje het enige waar ik de slag maar niet van te pakken lijk te krijgen), maar blijven oefenen ;-). De smyrnanaalden werken super, liggen fijn in de hand. Dank je wel & blijf inspireren!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen