Oude boeken over “The Art of Embroidery Craft”


Embroidery is one of the oldest of crafts, and one of the most beautiful. Whether it is worked in a single colour with just one or two simple stitches on linen, or elaborate stitchery on velved with gold threads: each type of embroidery serves its purpose in adding richeness and value to the article it adorns.” Wat mooi gezegd: borduurwerk voorziet in het doel om waarde toe te voegen aan spullen en kleding.

Dat wordt de eeuwen door ook al gedaan, en verschillende landen ontwikkelden bepaalde technieken en gewoontes die voor dat land kenmerkend werden. Het boek “The Creative Art of Embroidery” begint met een overzicht van the “National Embroidery Styles” van o.a. Noorwegen (o.a. Haranger work) Denemarken (o.a. Hedebo work), Portugal (o.a. Madeira work), Joegoslavië (Holbein stitches). Dat is een leuke binnenkomer van het boek. Daarna veel infrormatie over al die bekende oude technieken, en ook uitleg over The Importance of Design. Elk woord in de titels van de hoofdstukken begint met een hoofdletter, en dat benadrukt de uitstraling van de tijd van begin zeventiger jaren, waarin deze boeken werden gemaakt.

Er verschenen meer Engelse boeken in die tijd, die mooi van opzet zijn en heel veel informatie bevatten. Sommige boeken werden vertaald, zoals “Vormgeving in Kreatief Naaldwerk” en “Inspiratie voor Kreatief Naaldwerk” (ik heb ook het Engelse Inspiration for Embroidery in m’n shop).
Het mooie van deze boeken vind ik de link met de geschiedenis. Nu er in onze tijd ook weer zoveel aandacht is voor The Art of Embroidery Craft (!), is het mooi om deze oude boeken ook weer door te bladeren. Boeken waarin die oude technieken zo deskundig en duidelijk beschreven werden.
En ik heb m’n best gedaan: van al deze boeken (veel) foto’s van de pagina’s in m’n shop!

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Blijven kijken naar klederdrachten

Geborduurde kerstkaarten

Merklap 1956

Oud kleedje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen