Oude boekjes Durable katoen

Oude Haakboekjes Durable katoen

Bekende haakboekje uit de zeventiger jaren, boordevol ideeën, patronen en foto’s voor gehaakte gordijntjes, kleedjes, lampekappen, pannelappen, spreien, vloerkleden, placemats en onderzetters.

Deze boekjes hebben voor veel haaksters in de vorige eeuw veel betekend. Ze zijn nu weer gezocht door de jongere  generatie haaksters die ontdekte hoeveel leuke patronen hier in staan, maar ook door de oudere generatie. Al eerder stuurde ik een paar van deze boekjes op naar Canada en later kreeg ik als reactie: “It was like seeing an old friend.” Die gedachte had ik zelf ook bij het terugzien van het boekje met de jonge vrouw met het lange rode haar op de voorkant. Als tiener voelde dat boekje zò vertrouwd! Ik denk dat ik me eraan spiegelde: zò wou ik ook haken! Nu maar liefst drie exemplaren van dit boekje te koop.
Kreatief plezier met Durable katoen, Maak ’t gezellig, haak ’t met Durable katoen, Sfeer en romantiek in uw inteurieur met Durable katoen, Gezellige haakmodellen van vroeger.

 

Update: doordat dit blogje heel vaak is aangeklikt, staat het nu in de kantlijn met de meest populaire blogjes. Dat betekent dat veel handwerksters op zoek zijn naar deze boekjes. Ik heb onder dit blogje al heel vaak updates gemaakt, telkens als ik weer één of een paar nieuwe exemplaren had.
Die oude updates haal ik weg als ik weer een nieuwe melding heb.

Hier heb ik daar een nog wat over geschreven en een alternatief geboden: oude tijdschriften van Parley en 3 Suisses.

Update maart 2016: ik heb weer twee boekjes van Sfeer en Romantiek.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Dol op fietsen en dol op borduren

Stille zaterdag

Duizend-en-één pracht op handwerkgebied!

Oranje soedanwol

Comments

 1. O die boekjes heb ik ook nog. Vroeger veel uit gehaakt. Nu puur sentiment.

 2. Update: op één na zijn deze boekjes allemaal besteld. Maar als ik weer nieuwe heb, voeg ik ze toe aan m’n shop.

 3. Marja Corijn zegt:

  Beste,

  Ik ben op zoek naar een goed exemplaar van Sfeer en Romantiek,
  het haakboekje van Durable.
  Kunt u mij daaraan helpen?

  Vriendelijke groet,
  Marja Corijn

 4. Margriet zegt:

  Helaas zijn al mijn Durable-boekjes nu uitverkocht. Ik heb er veel haaksters mee blij kunnen maken maar heb nu al een tijdje niks in voorraad. Ik blijf zoeken naar nieuwe!
  Mocht je iets anders willen bestellen, dan zijn de oude tijdschriften van Parley en 3-suisses een goed alternatief.

 5. Margriet zegt:

  Update: er zijn weer twee Durable boekjes te koop.

 6. Patricia Caminada zegt:

  Hallo Margriet,

  Ik ben ook al een tijdje bezig met het (weer) verzamelen van oude Durable boekjes. Ik kan echter nergens een lijst vinden wat er is uitgegeven op dat gebied. En dan bedoel ik de boekjes met gordijntjes, kleedjes en dergelijke, geen kleding. Weet jij misschien hoeveel en welke er zijn? Ik denk dat er veel meer lezeressen zijn die daar ook belang mee hebben. Misschien kunnen we gezamenlijk komen tot een zo compleet mogelijke lijst.
  Ik heb er inmiddels 11 en 1 dubbel.

  • Margriet zegt:

   Hallo Patricia,
   Vorig jaar heb ik al wel eens een lijstje op een blogje gehad van wat ik op dat moment te koop had en dat waren er een stuk of acht. Maar ik ben alweer een tijdje uitverkocht en ik merk dat ze op de plekken waar je ze vroeger nog wel eens tegenkwam ook niet meer te vinden zijn. Ze zijn nogal populair geworden!
   Als ik er weer een paar heb, dan zal ik beginnen met m’n lijstje en daar over bloggen.

 7. Ik heb er weer drie.

  • Wilma derogee zegt:

   Welke heb je margriet
   Ik heb wel belangstelling.
   Zelf heb ik er ook al n paar kan ik vergelijken welke ik al heb

   Met vriendelijke groet
   Wilma Derogee
   Wilmaderogee@gmail.com

   • Deze vraag heb ik beantwoord. M’n aanbod wisselt nogal, maar voor anderen die ook op zoek zijn: als ik ze in voorraad heb, dan vind je deze Durable boekjes in m’n shop, zowel bij de afdeling boeken over haken, als bij tijdschriften over haken.

 8. Hallo, Ik zoek een patroon van een spangordijn van een zandloper uit de durable boekjes
  wie kan mij helpen

 9. Ik zou ook graag deze boekjes willen, heeft u nog wat, ik ben mn op zoek naar Kreatief plezier met durable katoen

 10. y van Sasse van ijsselt zegt:

  Hallo margriet
  ik ben op zoek naar de 4 afgebeelde haakboekjes ik ben ze helaas onlangs kwijtgeraakt na
  ze jaren in mijn bezit gehad te hebben misschien kan je me er aan helpe in ieder geval het vrouwtje met
  de kinderen of het vrouwtje in de schommelstoel

 11. Marga de Boer zegt:

  Hallo
  Wie helpt mij uit de brand met de gordijntjes uit sfeer en romantiek.
  Of eventueel het hele boekje

 12. Hallo, Ik heb vroeger de gordijntjes gehaakt uit sfeer en romantiek.
  Nu wil mijn dochter graag een gordijn uit dit boekje.
  Helaas heb ik het boekje niet meer. wie kan mij aan de patronen helpen???

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Kina, het boekje Sfeer en romantiek is een heel geliefd en veel-gezocht boekje.
   Juist op de dag dat je je oproepje plaatste, kreeg ik twee bestellingen voor twee boekjes die ik nèt weer op m’n shop had.
   Nu is het weer een tijdje uitverkocht, totdat ik weer eens wat tegenkom.
   Maar dit deel is wèl in grote oplage destijds verschenen, dus goede kans dat je nog een exemplaar tegenkomt. Succes met zoeken!

 13. Tineke Hes zegt:

  Heb je nog het haakboekje van 1977 met de roodharige dame ?? Als het goed is staat er het patroon in van een GROTE PAUW en TWEE ZWANEN.. Groeten Tineke Hes

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Tineke, ik heb er nèt weer één voor je gevonden, en heb je per mail beantwoord.
   Maar het lijkt erop dat hier géén patroon van pauw en zwanen instaat.
   Wèl heel veel andere haakpatronen waar velen van ons goede herinneringen aan hebben.

 14. elly lith zegt:

  Wie heeft er nog een oud boekje van Durable met gordijntjes om te haken?????

 15. E. Van wijngaarden zegt:

  Kan ik het boekje sfeer en romantiek in het interieur van u kopen?

 16. Annelies Bergsma zegt:

  Graag zou ik indien beschikbaar de boekjes: Kreatief met Durable katoen en Gezellige haakmodellen willen.

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Annelies, een paar weken geleden had ik van bijna alle Durable-boekjes weer een exemplaar of zelfs meerdere, maar ze werden gelijk ook al weer besteld. Het gaat tegenwoordig heel hard met die haakboekjes. Dus helaas heb ik nu weer even niks meer. Hopelijk kom je ze ergens anders nog tegen (en ik ook natuurlijk, want ik zoek hier ook wel naar).

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen