Oude boekjes en tijdschriften voor de baby

Oude boekjes breien voor baby
“Een boek tot vreugde van alle handwerkende moeders, grootmoeders, goede tantes en van de kleine nieuwe burger, met voorbeelden voor breien en haken, borduren en naaien.”

Dat staat in het voorwoord van één van de oude breiboekjes. Al vaker hoorde ik dat mensen speciaal op zoek zijn naar die hele oude boekjes. Enerzijds omdat er mooie herinneringen aan verbonden zijn, en anderzijds omdat men erachter kwam dat die oude modellen zo onovertroffen fijn zijn. Breimode uit de zestiger jaren hield veel meer rekening met de aparte verhoudingen van baby’s en peuters. De eerste keer dat ik in de negentiger jaren een spijkerbroekje zag (en zelfs kréég) voor mijn pasgeboren baby, was ik heel verbaasd. Dat doe je zo’n kleintje toch niet aan? Maar het was wel de mode in die tijd (en dat ging alleen maar verder, zodat kleintjes er nu al direct na de geboorte uit moeten zien als… nou ja). En nu ik die oude tijdschriften weer terugzie uit die leuke baby-tijd, zie ik ook ook wel hoe speels en vrolijk die modellen toen waren. Iedere tijd z’n eigen babymode.
Terug naar die oude breiboekjes: er staan fijne modellen in en hopelijk komen ze terecht bij liefhebbers die er naar op zoek zijn.
Boekjes voor baby’s in de stijl van de vijftiger, zestiger en negentiger jaren: voor elk wat wils. Alles voor het wiegekind!

pagina's uit oude breiboekjes

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kruiden en wilde planten, ook in kruissteek

Joegoslavisch borduren

Ver weg kijken

Kleine tasjes (voor mobiel en pasjes)

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen