Patchwork-boeken

Op een zaterdag in de zomer stonden we om 5 uur op om naar het strand te rijden. Na een week tropisch weer waren er nu buien voorspeld. En die wilden we wel het land zien binnendrijven. Het lukte om nog net voor het begon te regenen het strand op te rennen. We waren bij de Maasvlakte!

O, dat mooie moment waarop de kleuren zo intens zijn! Hier wilde ik m’n quilt op de foto. En die foto bewaarde ik totdat ik nog wat patchworkboeken in m’n shop ging plaatsen. Dit zijn vier Nederlandstalige boeken. Lapjeswerk is uit 1975, de tijd waarin de boeken over patchwork pas net begonnen te verschijnen. Daarna kwamen Patchwork en Patchwork Zelf maken, vertaald uit het buitenland. En zo verschenen er nog wel wat meer boeken op de Nederlandse markt, maar die staan al in m’n shop. Quilttour à la Pompadour is wèl van Nederlandse makelij, bedoeld om te laten zien wat je met nieuwe quiltstoffen kunt maken. De coverfoto werd ook gemaakt op het strand, net als mijn foto’s, want aan zee kun je héérlijk foto’s maken. Vooral als er net een bui aankomt!

Het begint te regenen. Het gouden moment is alweer voorbij. Nu is het weer tijd om achter de naaimachine zitten en weer nieuwe dingen te maken en dan verheugen op een volgende zomer! Boekje erbij nodig?

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Wandeling

Planten-begietings-weertje

Placemats voor de kerst

Oranje soedanwol

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen