Replica Borduurlap 1867

replica borduurlap 1867
De romantiek vierde hoogtij aan het eind van de 19e eeuw en dat is ook goed terug te zien in de stijl van borduren.
Oude borduurwerken uit die tijd hebben een hele eigen charme, met veel huiselijke en romantische tafereeltjes en bijna altijd is er wel een lief hondje op te vinden wat met trouwe hondenogen de kamer inkijkt. En die romantische bloemenrand eromheen: die hoort er helemaal bij.
Een eeuw later werden borduurpatronen uit die romantische tijd ook afgedrukt in tijdschriften en werden opnieuw zulke schilderijen geborduurd. Replica-borduurwerken noem ik ze daarom. Dit mooie schilderij kocht ik vorig jaar en blogde daar toen ook over. Ik schreef: “Als ik eraan toe ben, bied ik het te koop aan.” Met genoegen heb ik er dus zelf eerst een jaar tegenaan gekeken, maar nu is het voor m’n shop. Replica uit 1867.

collage borduurwerk 1867

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boekjes van Haandarbejdets Fremmes

Borduren met wit op rood

Oude brei-tijdschriften

Geborduurde koeien

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen