Rode borduurwerkjes kerst

Rode borduurwerkjes kerst

Maandagmorgen. Meestal schrijf ik er niet bij wat voor dag het is. Maar in deze dagen vlak voor kerst gebeurt er ineens zòveel. Of moet er nog zoveel gebeuren. Of wil je graag dat er nog veel klaarkomt. (Terwijl dat strikt genomen natuurlijk niet echt nodig is.) En niet iedereen leest m’n blogjes elke ochtend, dus voor de duidelijkheid schreef ik het er maar eens bij: Maandagochtend.

Deze foto ligt er al een tijdje. Ik wilde vóór kersthartjes op smalle handwerkstof graag nog m’n borduurwerkje laten zien wat ik in etappes maakte. Zo bijzonder is het helemaal niet, maar door al dit gepraat krijgt het ineens dat accent. De linker loper op de foto vind ik zelf wel enigszins bijzonder. Ik maakte het op een hele oude strook handwerkstof die ik vond tussen de handwerkspullen van een tante. Er zit een gaatje van ouderdom in die stof. Toch liet ik me niet weerhouden om hier twee jaar geleden op te borduren. Ik borduurde een paar ‘keltische knopen’; weer eens wat anders dan de normale kerststerren (zoals op de rechterstrook). Leuk om zo wat te experimenteren op verschillende soorten handwerkstof.

Van de rode-randen-loper hield ik een hele smalle strook over, die ik moest afknippen bij het afwerken. Die smalle strook wilde ik niet weggooien. Ik borduur er kleine hartjes op en daar doe ik ook weer wat mee.

Terug naar de maandagmorgen. Drukke dag voor de boeg, dus ik heb eigenlijk geen tijd om hartjes te borduren of zoiets. Er is nog weer een hoop te regelen en te doen? Bij jullie ook? Boodschappen en zo? Als ik die lopers zo zie op de foto, dan zijn het net vliegtuigstrepen. Hoe is de aanvliegroute naar de kerstviering? Soms vergt dat wat denkwerk, en dat zal vast bij iedereen zo zijn! Fijne aanvlieg-dagen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Alle eendjes zwemmen in het water

Oude quilt en oude quilttijdschriften

Rondjes borduren

Nog wat beurs impressies

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen