Strip/Stroken Quilts

Lang geleden naaide ik stroken aan elkaar van restjes stof die ik mooi bij elkaar vond passen. In die tijd was ik volop aan het patchworken en verzon ik van alles zelf want boeken had ik nog nauwelijks. Maar nu wel! En dat zijn ook weer boeken voor m’n shop!

In de tachtiger jaren werd er in Amerika volop geshowd hoe je met stroken stof leuke quilts kan maken. De Strip Quilting Project Books zijn begeleidende boeken van een tv-serie.
De boeken Quick-and Easy Strip Quilting en Quilting with Strips and Strings laten zien dat er nog heel wat meer mogelijk is dan alleen maar simpelweg stroken stof op kleur bij elkaar zoeken en dan weer aan elkaar naaien.

Ik dook diep in m’n archief om een oude foto van die strokenquilts te zoeken, om bij deze boeken te passen. En daarbij kwam ik deze foto tegen. In die tijd probeerde ik nog méér te verzinnen met die stroken-lopers, en ik vlocht ze een keer door de schutting. Zo gek ben ik nu niet meer (denk ik….)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Multi-generatiekastje

Merklapje 1983

Boeken over weven

Bermbloemen borduren

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen