Thee drinken en misschien een ontmoeting

Zitje in theetuin

Hier zou ik wel met een paar van jullie willen zitten. Hoe lijkt dat idee?
Gisteren had ik een zussenmiddag. Eerst gingen we bij mij mijn voorraad tweedehands handwerktijdschriften doorbladeren en ons verlekkeren aan wat we nog allemaal zouden willen maken. Jongste zus stopte overal briefjes tussen de pagina’s en zo groeide er een hele stapel mooie plaatjes. Oudste zus is natuurlijk de wijste en die gaf op een gegeven moment het sein om maar op te houden met al dat geblader want dat kunnen we toch nooit allemaal maken. We kunnen beter nog even naar buiten gaan, zei ze. En toen werd er gevraagd of ik nog een mooi plekje wist. Jawel, dat wist ik wel en drie fietsen had ik ook nog in de schuur. En zo fietsten we naar een mooie theetuin, waar een witte pauw onder de tuintafeltjes liep en waar we een prachtig uitzicht hadden over een weiland met bloeiende paardebloemen. (Ik had toevallig een tasje bij me wat wel goed bij de stoeltjes kleurt, en m’n zus had de tulpentas bij zich die ze net van mij had gekregen. Er moet natuurlijk wel handwerk op de foto staan, toch?)

Tulpentas in theetuin
En vandaag kreeg ik een reactie van een bloglezeres die me een vraag stelde die ik wel per mail probeerde te beantwoorden, maar het zou makkelijker zijn om het gewoon even te laten zien. En zo groeit er bij mij een plannetje: Zal ik jullie eens uitnodigen om hier ook wat boeken en tijdschriften door te bladeren? En dan kan ik nog wat handwerk laten zien wat ik hier heb. Het lijkt me wel leuk om sommigen van jullie eens te ontmoeten. En dan kunnen we misschien ook nog wel even naar die theetuin gaan, hoewel ik niet weet of ik dan wel genoeg fietsen in de schuur heb. En zo denk ik erover om hier nog eens wat te organiseren. (wordt misschien vervolgd)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boer, wat zeg je van m’n kippen?

Ochtendgloren

Vier tijdschriften Hardanger

Quilt Growing steps

Reacties

 1. Liesbeth zegt:

  Leuk idee!!!!!!
  Ben benieuwd waar deze theetuin is, dit plekje herken ik niet.

 2. Klinkt superleuk en als het in de buurt is lijkt het me leuk om erbij te zijn.
  Groetjes,
  Wendy

 3. esther zegt:

  lijkt me erg leuk.

 4. Wat een mooi idee en wat bijzonder gastvrij van je. Als het doorgaat, ben ik graag van de partij al zit fietsen er voor mij niet in. Maar – voor het geval dat… – is de theetuin vast wel per auto te bereiken.
  Hartelijke groet, T.

 5. Margriet zegt:

  Hartelijk dank voor jullie reacties tot nu toe! Ik kom er graag nog op terug!

 6. Betsy zegt:

  Wat een leuk idee! Ik heb een keer een bloggersontmoetingsdag meegemaakt en dat was heel gezellig: doordat je allemaal dezelfde interesse hebt (handwerken) is het net of je elkaar al jaren kent.

  lieve groet,
  Betsy

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen