Tulpenkussen op de bollenroute

Tulpenkussen tussen bloeiende tulpen

We deden / reden de bollenroute en het was prachtig!
Voor de derde keer achter elkaar (we beginnen er verslaafd aan te raken) volgden we de route in de Noordoostpolder. We reden door of langs plaatsen waar je anders nooit komt: Marknesse, Bant, Creil, Nagele, Rutten en Schokland. En we eindigden zoals gewoonlijk in Urk. Daar namen we nog een kijkje in de haven en de foto’s die ik daar maakte kan ik mooi voor de koningsdag van morgen bewaren.

De verleiding is groot om heel veel foto’s te laten zien, maar ik zal me te beperken. Dit jaar nam ik mijn tulpenkussen mee in de auto. Ik heb het hier en hier al eens eerder laten zien. Het was een heel leuk kussen om te maken omdat elk tulpje een afgerond geheel is en omdat je je eigen kleurtjes kunt kiezen. Ook hier dus iets van verslaving: telkens dacht ik nog één tulpje …. Ik borduurde op wollen handwerkstof en voor zo’n project maakt de ondergrond een groot deel uit van het resultaat.

Rode-tulpen-in-Noordoost-Polder

En op dit bankje dronken we koffie! We waren wat van de route afgeweken (op zoek naar kringloopwinkels in de provincie…). Mocht je ook een dwaaltocht in de Noordoostpolder overwegen of de officiële route willen rijden: dan wens ik je alvast heel veel plezier! Het tulpenfestival duurt nog tot en met 5 mei maar nog niet alle tulpenvelden staan in bloei, dus ik denk dat het na die week ook nog wel mooi is. Eind april en tulpen in Holland: om volop van te genieten!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude pyama en wasgoedzakken

Borduur de natuur

Constructies met draden en buizen

Duizend oude Noorse borduurwerken

Comments

 1. Die foto met het bankje kon ZO uit een sprookje komen. Het lijkt me daar heerlijk toeven.
  Ik vraag me nu af of al die tulpen bij elkaar ook een aparte geur verspreiden.
  (kan het me niet inbeelden)

  Je kussen tussen de bollen is inderdaad perfect qua enscenering. Mooie presentatie!

  Helaas zijn de weken na Pasen bij ons op school altijd de allerdrukste (heel het weekend voor school werken) dus een tochtje doorheen de tulpenroute zit er in deze periode niet in. Ooit…als we met pensioen zijn, dan zie je me daar op dat bankje zitten.

  Prettige zondag,

  Brigitte

 2. Prachtig met die tulpen en dan zo’n leuk tulpenkussen!
  Groetjes, Wendy

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen