Vier seizoenen borduren

Wat zijn we toch bevoorrecht met onze vier seizoenen! Vier keer per jaar ondergaan we de veranderingen in de natuur om ons heen en passen we ons aan aan het weer. We genieten van het voorjaar met z’n prille groen en uitspruitende bloesem, we genieten van de zonnewarmte in de zomer, we genieten van de herfst waarin we weer behoefte krijgen aan het gezellig maken in huis, en we genieten ook als de winter soms alles wit maakt en we met verbazing zien hoe alles dan anders is.

In de tijden van onze voorouders speelden de veranderingen in de natuur een grote rol in hun bestaan. In het voorjaar werd er gezaaid, de oogst in de herfst hing af van een goede zomer en de winter was het seizoen van de huisvlijt. De mensen deden de dingen omdat het er ‘tijd’ voor was.
Het seizoenen doe-boek ging in 1984 deze gang door de seizoenen na en vertelde ook over de feesten die mensen vroeger vierden, als alles naar wens was verlopen. Bij de korte verhaaltjes over hoe het vroeger ging horen ook vier hele leuke borduurpatronen van de vier seizoenen, gezien vanachter het raam.
Vier tafereeltjes die uitdagen om ze te borduren, of één tafereeltje van het zomerseizoen wat al is geborduurd. Om te benadrukken hoe fijn het is dat we die vier gematigde seizoenen hebben, en om onze vreugde daarover ook in geborduurde vorm te beleven.

Het seizoen van de huisvlijt is dus weer aangebroken! Voor mij betekent dat dat ik nog even doorga met boeken en tijdschriften toevoegen in m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kruissteek, maar dan anders

Stormy weather

Bezig met borduurwerkjes

Oude handwerkboekjes

Comments

  1. Wat een interessant artikel over borduren! Bedankt voor het inspireren. Groetjes, Carla

  2. Leuk artikel!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen