Vilt

De passie voor naald en draad al ontdekt? Dan ben je niet de enige! Want het is leuk om onder je eigen handen de mooiste dingen te zien ontstaan.” Zo begint het boekje Zo gemaakt met stof & vilt. En natuurlijk kan die zin wel in bijna elk handwerkboek in de inleiding staan, maar het gaat in dit blogje specifiek over het werken met vilt.
En dat deden ze in de vorige handwerk-periode ook al! In de negentiger jaren verscheen een typisch Christofoor-boek: Spelen met vilt.
En uit nog weer een vorige handwerk-periode komt het boekje Viltwerk (vermoedelijk uit de zestiger jaren, maar er staat geen jaartal in.)

Ik vond het leuk om drie vilt-boeken uit drie verschillende periodes bij elkaar te laten zien. Elke periode had z’n eigen invalshoek en alle boeken zijn weer bruikbaar in een tijd waarin velen ‘de passie voor naald en draad ontdekken’!

PS mijn passie voor draad beperkt zich vandaag tot het bezig zijn met mijn beugel-draad: ook leuk….

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een kleurrijk nieuw jaar gewenst!

Flanellen oefenlap

Haaknaaldenkokers en schuifdozen

Oude ansichtkaarten klederdracht

Reacties

 1. Annie zegt:

  Wat leuk, vilten figuurtjes maken,vroeger heel veel gedaan.
  In het laatste nummer van Handwerken zonder Grenzen staan prachtige viltbloemen.
  Mooi handwerk verdwijnt nooit.

  • Margriet Hof zegt:

   Ja, die viltbloemen in HzG had ik ook gezien. En zo geeft elke tijd weer eigen invulling aan mooi materiaal, en dat is leuk om te zien. Maar bij dat bezig-zijn met oude boeken vind ik elke keer dat er vroeger ook veel moois werd gemaakt.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen