Zwarte jas voor de Dickens-festivals

Zwarte jas, negentiende eeuw, Dickens
Kerstmarkten en Winterfairs: leuk om te bezoeken! Meestal is het erg gezellig met vuurkorven, de juiste muziek (geen muzak graag), sfeervolle decoraties, kramen met oliebollen en gluhwijn, en een hele lading seizoens-artikelen. Publiek kan van kraam naar kraam lopen en de kwaliteit van de aangeboden waren is meestal hoog. Het is al een lange traditie dat de organisatie van dit soort markten en fairs aan een heleboel vrijwilligers vraagt of ze verkleed in negentiende-eeuwse kleding willen rondlopen. Ik vind het zelf altijd erg leuk om dat te zien. Het past gewoon bij de entourage en je waant je even terug in de tijd als je daar een paar uurtjes rondloopt. Wat wel gek is natuurlijk, want zelf hebben we die tijd helemaal niet meegemaakt en kennen we die eeuw alleen uit boeken en plaatjes. En websites! Want ik heb hier zo’n oude jas die past in die Dickens-tijd. Ik vind hem leuk om te laten zien en plaats hem gauw in m’n shop, want wie weet is nog iemand als figurant op zoek naar zo’n jas.

Gister bezocht ik een winterfair in Garderen en daar liepen ook wat van die 21e eeuwse mannen rond die met een oude jas en hoed gelijk een 19e eeuwse uitstraling hadden. Ik vroeg aan een een vriendelijke meneer of ik hem mocht fotograferen want dat illustreert m’n verhaal.
Mocht je belangstelling hebben voor mijn zwarte jas, dan vertel ik je graag nog wat meer over de achtergrond van dit mooie exemplaar.

Man in zwarte jas, Dickens

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Mijn oude geborduurde kussens

Hindeloper volksschilderkunst

Twee omhaakte jute tassen

In volle draf op weg naar u

Comments

  1. Ik vind het altijd mooi als mensen zich inspannen om alles zo authentiek mogelijk te laten zien.
    Dan gaat de geschiedenis pas echt leven is mijn mening 🙂

    Die jas roept herinneringen op. Mijn oma had een jas waar ook zo’n kraag op zat. Ik was altijd gefascineerd door die krulletjes.
    Tenminste ik dénk dat mijn oma zo’n jas had….heel lang geleden.
    Werd dat niet astrakan genoemd?

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen