6000 blogjes gepubliceerd!

Voor een bijzonder blogje vandaag ging ik op zoek naar oude foto’s die ik niet eerder liet zien. Als eerste een vouwpatchwork wat ik meenam naar een paleistuin, want ik was op zoek naar mooie plekjes waar ik dit fraaie handwerkje kon fotograferen. Op deze oude foto uit 2016 staat ook nog mijn oude fototoestel, waarmee ik toen alle foto’s maakte. Inmiddels maak ik alle foto’s met mijn mobiel. M’n mobiel maakt zelfs bétere foto’s dan het fototoestel wat destijds toch echt tot de top behoorde. De ontwikkelingen zijn snel gegaan!

Bolletjes wol en kleurpotloden
In 2014 schreef ik een blogje dat ik “Mixed up” was, omdat ik van alles tegelijk moest doen. Ik maakte een paar foto’s van wat bolletjes wol en kleurpotloden, gebruikte één foto en deze andere foto bleef liggen. Best een leuke foto nog wel!

In mijn conceptenmap zit een blogje met de titel: Doorgaan, ook bij Donkere Dreigende lucht. Daar had ik deze foto bij, maar het blogje bleef ongepubliceerd. Ik weet nog hoe ik tijdens een vakantie in de Eiffel blij was om die kasteelmuur tegen te komen, want ik was op zoek naar een plek waar ik m’n meegenomen lappendekens kon fotograferen. Maar nèt toen ik daarmee bezig was, kwam er een grote bui aan en werden m’n foto’s niet zoals ik me had voorgesteld.

Twee quilts over oude muur in Eiffel bij donkere lucht

Ik was eens bezig met m’n geborduurde schilderijen en stapelde wat ingelijste borduurwerken op elkaar, maar die foto kon ik uiteindelijk niet gebruiken.

Helemaal in het begin van mijn bloggerij borduurde ik een tulpenkussen. Ik liet op mijn blog de vorderingen zien. En later nòg één, die gaf ik aan m’n moeder en kreeg ik later weer terug. In de loop der jaren maakte ik wel meer foto’s van de kussens, maar niet alle foto’s publiceerde ik ook. Het moest niet te gek worden, vond ik. Deze foto bleef liggen:

En deze foto hieronder gebruikte ik uiteindelijk ook niet, omdat ik vond dat het niet duidelijk was waar het nou eigenlijk om ging: om de mand of om de borduurwerkjes. Het is al een oude foto uit 2013, uit m’n  begintijd dus, die ook in m’n conceptenmap bleef steken. Soms had ik een ideetje wat gewoon niet zo uitwerkte als ik wilde. Ik moest nog een hoop leren, over hoe je iets mooi op de foto krijgt. Ik had me voorgenomen om geen foto’s te laten zien die ik zelf niet goed genoeg vond, dus deze foto bleef liggen.

groente geborduurd en in mand

Bij deze foto van m’n oude lavendelzakjes had ik een heel verhaal bedacht en ook opgeschreven, maar bij nader inzien vond ik m’n verhaal toch niet zo goed bij de foto passen. De kussentjes (die ik maakte toen ik zeventien was) had ik speciaal opgezocht, want ik had echt een drive om een blogfoto bij dat verhaal te maken. Dat verhaal was iets wat paste bij iets bij het nieuws, maar toen het nieuws niet meer actueel was bleef het blogje toch liggen.

Al een hele tijd geleden ging ik aan de gang met een paar rollen oud linnen, want ik had wat vragen gekregen van bloglezeressen die schreven dat ze graag op oud linnen wilden borduren. Ik wilde toen wat oude voorbeelden laten zien van hoe vroeger ook werd geborduurd op dat handgeweven fijne linnen. Maar ik kwam er nog niet aan toe om deze rollen te verkopen, dus ook deze foto bleef liggen.

Deze vrolijke voorjaarsfoto uit 2015 weet ik nog heel goed dat ik die maakte. Ik was zelf helemaal blij met dat vrolijke vogeltjes-borduurwerk. En ik was blij met de lente en dat we weer buiten konden zijn. Het lukte me om een gezellige opstelling te maken van de bloemetjes en wat aardewerk, en was tevreden met de foto maar ik vond dat ik die dag nog niet kon laten zien. Want ik hàd al geblogd. Dus wou ik de foto bewaren tot de volgende dag. Maar toen was er weer wat anders. Dus bewaarde ik de foto voor nòg weer de volgende dag. Maar toen regende het, en vond ik het gek om deze foto dan toch te laten zien. Zo bleef de foto alsmaar liggen, en ik weet nog dat ik dat jammer vond. Uiteindelijk stopte ik hem in een mapje voor volgend jaar, maar dat werkte natuurlijk ook niet. Ik weet nog dat ik er een hele tijd aan bleef denken, aan die foto, maar inmiddels is dat zeven jaar geleden. En nu in dit niet-gebruikte-foto-overzicht mag hij dan eindelijk gepubliceerd worden!
(Inmiddels doe ik niet meer zo moeilijk, als ik vaker op één dag wil bloggen dan doe ik dat gewoon, maar in het begin vond ik dat dat niet kon.)

Soms maakte ik nog een foto van iets wat werd besteld en wat ik die dag klaarmaakte om op te sturen. Zoals van dit prachtige bloemenmeisje. Ik was zelf ook een beetje gehecht geraakt aan dit schilderijtje, en was dan ook verrast toen ik later nog eens een foto kreeg van degene die het had besteld. Zo kon ik zien hoe het nu bij haar hangt.
De reden dat ik dit zo’n mooi schilderijtje vond, is dat ik zelf ook graag een bloemenmeisje wilde zijn. Heel wat keren combineerde ik mijn handwerk met de bloemen die ik toevallig net zelf in huis had.

En dan deze foto van de gehaakte kleedjes. Ze liggen op een heel groot kleed, wat jarenlang in onze kamer lag. Het kleed ging weg. Vond ik wel jammer. Eerst nog wat kleine kleedjes erop leggen. Maar ik kwam er niet toe om die kleine kleedjes in m’n shop te zetten dus ook deze foto bleef liggen.

En zo kan ik wel doorgaan! Vanmorgen was ik een hele tijd aan het kijken in m’n oude fotomapjes, op zoek naar foto’s die ik nog niet eerder publiceerde. Veel foto’s maakte ik om wat blijdschap uit te drukken, bijvoorbeeld over het licht wat zo mooi was. Dan pakte ik weer iets om in een boom te hangen of zo. Maar als ik dan achter de computer zat, dan dacht ik: “Maar dat tasje heb je al zo vaak laten zien, dat kan niet nòg eens!”

En vaak maakte ik meer foto’s dan dat ik gebruikte, zoals bij deze borduurwerkjes. Het uiteindelijke blogverhaal ging over de huisjes, dus de toegevoegde borduurwerken in de hoeken moesten er weer af. Die vier hoek-werkjes zijn door mijzelf geborduurde, de huisjes niet. Ik denk dat ik bij deze foto toen een gedachte had dat ieder zo haar eigen borduurstijl ontwikkelt, en de mijne is: Een patroon zien, en het willen uitproberen. Dat past beter bij mij dan een heel groot borduurwerk te maken (zoals die huisjes).

En deze foto is ook een illustratie van dat ik niet alle foto’s kan gebruiken die ik maak bij een bepaalde opstelling. Hier kun je het verhaal lezen van mijn zelfgemaakte druivensap, wat ik eerst in glazen schonk die ik op roze gehaakte rondjes zette. Ik maakte ook nog een foto zònder die glazen en dat is deze:

Sommige foto’s maakte ik omdat ik gecharmeerd was van kleuren-overeenkomst van iets waar ik toevallig net mee bezig was, zoals toen ik wat zakjes aan het naaien was. Maar ook die foto’s gebruikte ik lang niet altijd.

Maar met alle foto’s die ik wèl gebruikte maakte ik inmiddels 6000 blogjes!
Ik mag de tekst bovenaan mijn blog veranderen. Daar staat “Bijna 6000 blogjes”. Het woordje ‘bijna’ mag weg; nu helemaal!

In deze lange blog-periode heb ik geleerd om dóór te gaan, ook bij ‘Dreigende wolken’! Al die jaren zat deze foto in het concepten-mapje en nu kan ik hem tòch gebruiken: mijn oude lappendeken boven een Märklin-stadje!

Bont picknickkleed over oude muur in Eiffel

Ik sluit af met een foto van dezelfde patchwork-bloem als op de eerste foto van dit lange verhaal.
Mijn blog is opengebloeid met inmiddels zesduizend bloemetjes-blogjes!

6 gedachten over “6000 blogjes gepubliceerd!”

  1. Leuk Margriet, zo’n reflectieblog.
    Altijd weer nieuwsgierig naar wat je nu weer laat zien.
    De foto met al die kanten kleedjes springt er voor mij helemaal uit vandaag. Allemaal sneeuwvlokjes met verschillende structuren. Ik hoor de sneeuw al kraken onder mijn schoenen. Nog even.

  2. Hi Margriet, wat een prestatie!!!!! Goed zeg. Ik ,of liever wij genieten er elke dag van. Knap hoor. Dat je nog maar lang mag door gaan . Ook leerzaam voor degene die het leest. Dank je wel, groetjes Maria

  3. Dankjewel voor al je mooie verhalen. Je hebt zo’n vlotte pen, het is een feestje om jouw teksten te lezen. Blijf alsjeblieft nog heel lang schrijven!

  4. Dank je wel Margriet voor al je blogjes.
    Ik heb ze niet allemaal gelezen maar het is zo fijn om te weten dat er mensen zijn (en best veel mensen dus) die van al die oude handwerken houden.
    En nog speciaal dank voor de mooie foto van het bloemenmeisje. Ik kan vanwaar ik nu schrijf haar zien hangen, ik mag er altijd van genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.