Blij met oude patronen

Vanaf het begin dat ik mijn shop opbouwde, merkte ik dat er veel vraag was naar oude patronen die vroeger als extra’tje bij de tijdschriften Margriet, Libelle en Ariadne werden gegeven. Veel vrouwen bewaarden deze patronen. Soms met de pagina’s erbij waarop het patroon in het tijdschrift was aangekondigd, en soms alleen het losse patroon. Het fijnste is natuurlijk als ik mensen ook blij kan maken met die kleurenafbeeldingen, maar dat lukt niet altijd. Ik vermeld het altijd in m’n shop, of het er wèl of niet bij zit.

Het komt ook voor dat iemand zo’n oud patroon bestelt voor iemand anders. Laatst kreeg ik zo’n bijzondere reactie, nadat ik een patroon van Mies Bloch op de post had gedaan. Iemand schreef dat ze dat patroon voor haar 80-jarige buurvrouw had besteld, en dat die tranen in haar ogen kreeg toen ze het in handen kreeg. Het patroon was tientallen jaren in haar herinnering gebleven, en nu kon ze het èindelijk borduren! Wat vind ik dàt bijzonder, dat ik eraan mag meewerken dat de juiste patronen weer bij zulke liefhebbers terechtkomen!

(Het patroon voor de drie merklappen in antiektrend, zonder kleurenvoorbeeld, heb ik nu ook in m’n shop geplaatst)

2 gedachten over “Blij met oude patronen”

  1. Ik ben een borduurster van 68 jaar en heb ook heel wat patronen van Mies Bloch geborduurd. Vorig jaar nog de uithangborden, voor iemand die het zelf niet zag zitten, maar nog een oude lap in de kast had liggen waar haar overleden moeder ooit aan begonnen was. Zij heeft de lap toen het klaar was ingelijst en opgestuurd naar haar zus in Australië, als aandenken aan moeder en aan Holland!

    1. Hallo Mieke,
      Hartelijk bedankt voor je reactie onder dit blogje, waarmee je precies de illustratie geef zoals ik dat ook bedoelde weer te geven. Namelijk dat mensen zò blij kunnen zijn met een bepaald borduurwerk of patroon, waar zòveel goede herinneringen aan verbonden zijn!
      Heel leuk dat je dit zo opschreef, en voor mij en anderen ook een bevestiging hoe waardevol al deze oude handwerken en patronen nog zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.