Bloemenalfabet

Helemaal in het begin van mijn shop kreeg ik een vraag of ik ook het Bloemenalfabet. Dat had ik op dat moment niet, maar de vraag was wel bij me blijven hangen. Ik denk vanwege de vanzelfsprekendheid waarmee iemand dat vroeg. Dat zou ik wel hebben toch? De vraag was zodanig gesteld dat ik met een minimum aan informatie maar moest weten wat er was bedoeld. Maar ik had er op dat moment nog nooit van gehoord en had het nog niet eerder gezien. Pas veel later kwam ik het een keer tegen.

Het gebeurt wel vaker dat ik vragen krijg waar ik niet veel mee kan. En toevallig op het moment dat ik dit blogje schrijf ook. Dan heeft iemand mijn blog gevonden, er even door gescrolld, een leuke foto gezien en dan krijg ik de vraag of ik ook ‘dat patroon even kan opsturen’. Helemaal geen verwijzing naar welk patroon dat dan is, of naar welke foto van de paarduizend blogjes ze verwijst. Alleen maar een korte aanduiding “dat haakpatroon met de bloem”.

Inmiddels ben ik er wat aan gewend geraakt dat niet iedereen erbij nadenkt dat ik dan niet zomaar weet wat iemand bedoelt. Bij die eerste vraag naar dat Bloemenalfabet was ik er nog heel verbaasd over en het irriteerde me ook wel. Maar nu begrijp ik dat mensen soms heel erg met hun eigen dingen bezig zijn en dan ervan uitgaan dat ik automatisch ook weet wat er in hun hoofd speelt.

Over het algemeen gaat het wel goed met de vele vragen die ik krijg, maar ik denk ook vaak: ietsje meer informatie, of de moeite nemen om er even een nette vraag van te maken, zou wel fijn zijn…. En ook liever niet een heel verhaal in de onderwerp-regel, want dat komt ook vaak voor. Dan krijg ik een mailtje met een paar trefwoorden in de aanhef, en dan moet ik het maar uitzoeken….

En dan nu: Het Bloemenalfabet! Lang geleden stond elke week in tijdschrift Margriet een bloemenletter en sommige borduursters knipten die uit en bewaarden ze. Ik kan me ook wel voorstellen dat je er dan later nog herinneringen aan hebt. Aan het eind van het alfabet publiceerde het tijdschrift het overzicht en kon je het patroon ook bestellen. Dat bestel-patroon kan ik nu in m’n shop plaatsen (nr. 9995) en daar is dan vast iemand blij mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.