Boeken Engelse kant

Boeken over kantklossen zijn altijd mooi en bijzonder, omdat ze een grote Ambachts-Kunst illustreren die in vroeger eeuwen een grote rol heeft gespeeld.
En ieder boek is ook een weergave van hoe in de tijd van het maken van het boek, tegen die kunst werd aangekeken. Het dikke boek A History of Lace is bijzonder, omdat het al in 1875 werd samengesteld. Het is een overzicht van de rijke geschiedenis van Kant die in vooral voor de Europese adel zo belangrijk was. In 1901 werd dit boek aangevuld en opnieuw uitgegeven, en daarna in 1976 nog eens uitgegeven, dus honderd jaar na de eerste verschijning. Bijzonder ook hoe de samenstelster van dit boek al heel vroeg de waarde zag van een overzicht van hoe ‘Lace’ in de geschiedenis belangrijk was.

Bobbin Lace‘ is de algemene naam voor Kloskant. Drie boeken in deze serie geven informatie over de technieken en de patronen van de kant die in Engeland toonaangevend was. Bij kloskant wordt gevlochten, waarbij iedere draad op een klosje gewikkeld is. De klosjes worden altijd in paren gebruikt, die over het hele werk bij elkaar blijven horen.
In de tijd van vernieuwing en experimenteren verschenen ook twee boeken waarin werd beschreven hoe er ‘New Design‘ of ‘A New Look‘ op de ‘Bobbin Lace’ kan worden gemaakt.

En dan zijn er nog twee boeken in deze serie die ik toevoeg aan m’n shop, die gaan over ‘Bucks Point Lace‘. ‘Bucks’ is een afkorting van Buckinghamshire, het belangrijkste productiecentrum. De kant werd ook gemaakt in de nabijgelegen graafschappen Bedfordshire en Northamptonshire. Het is kenmerkend voor de verschillende kantsoorten om te worden vernoemd naar de plaats waar deze kant is ontstaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.