Boeken leren borduren

Lapjes en draadjes hebben een grote aantrekkingskracht, ook op kinderen, want je kunt er leuke dingen mee maken. Vooral als je bij anderen hebt gezien hoe leuk dat kan zijn, dan wil je het zelf ook wel eens proberen. Maar hoe pak je het aan? Daar zijn natuurlijk talloze boekjes voor.

Vorige week had ik het voorrecht om met drie nichtjes te borduren, buiten aan een grote tuintafel. Wat waren dat bijzondere uurtjes! Drie meisjes die vol enthousiasme de naald met draad haast uit m’n hand trokken omdat ze het zò graag zelf wilden doen. En ze kònden het ook! Een paar keer even helpen, en laten zien dat je eerst een rijtje halve kruisjes naar boven maakt en dan naar beneden, en gelijk hadden de oudste meisjes de slag al te pakken. Ik had een paar stukjes stramien meegenomen, omdat je daar de kruisjes wat groter op kunt maken. Dat leek me fijn om de basis goed te leggen. Een volgende keer dat ik op bezoek ga kan ik dan nog veel meer meenemen want ze leren heel snel en willen graag nog meer maken.

En dan zijn er ook leuke boeken en boekjes, die de basis uitleggen en geschikte ideeën aandragen. De ondertitel van twee oude boekjes in deze collage geeft het goed weer: Een plezier voor het leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.