Borduren voor kerst

Boeken borduren voor kerst

Als de Sint weg is, dan mogen de kerstspullen tevoorschijn. Zo denkt bijna iedereen erover en op internet en in winkels wemelt het nu van de kerstspullen en kerst-ideeën. En daar lever ik nu ook een kleine bijdrage aan. De meeste boeken op deze foto zijn ‘verzamelaars-items’ (met name de boeken van Permin en Oehlenschläger en de Kerstmotieven uit de Lindberg Press (dat is het oude boekje rechtsonder). Ik kan me goed voorstellen dat mensen die zin hebben om nog wat te borduren, ook wel een gratis patroontje van internet willen halen, in plaats van nog een behoorlijk prijzig boekje bij mij te kopen. Toch heb ik deze oude boekjes in mijn shop gezet: ik hoop dat ze hun weg naar de liefhebber vinden.

Zelf ben ik ook weer aan het borduren gegaan. Een paar dagen geleden liet ik mijn randje-per-dag lap zien. Die is nu af en ik mis het om niet meer elke avond  een randje te borduren. Van hetzelfde garen borduur ik nu een paar kleinigheden. Het motiefje midden rechts is daar een voorbeeld van. Ik heb altijd wel wat oude lapjes handwerkstof in voorraad en nu in deze tijd vind ik het leuk om ook de rode lapjes borduurstof tevoorschijn te halen.

Het lapje midden links op de foto is een oud onafgemaakt borduurwerk. Iemand probeerde daar wat randen op uit. Ik zet het in m’n shop.
En de sterrenstrook onderaan is een probeersel van mij van vorig jaar. Ik borduurde op een smal stukje stramien wat ergens van was overgebleven. Op de foto wilde ik laten zien dat dit stramien dooschijnend is (het is ook eigenlijk bedoeld om helemaal vol te borduren). Dus ik kon niet de draad van de ene ster ‘meenemen’ naar de volgende ster want dan zou die doorschijnen. Dus elke keer aan- en afhechten. Niet erg, want het is een leuk dingetje geworden. Voor wie ook nog wil borduren voor de kerst: zo’n strook krijg je nog màkkelijk af! (met of zonder mijn voorbeeldboeken…)

Geborduurde sterren op fijn stramien

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduren rood en zwart op grof stramien

Wedstrijdje

Borduurwerk met tulpen en potje speenkruid

Welkom in de week van de tulp

Linnen cirkelrok met geborduurde rand

Linnen rok met geborduurde rand

Borduurwerkjes zonnebloemen

Zonnebloemen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen