Breiwerk om mee te nemen

“Hoeveel brei jij eigenlijk per dag?” vroeg m’n zus vorige week. “O, niet meer dan tien minuten”, zei ik en daarmee is dan gelijk het antwoord gegeven waarom dit zomerbreiwerk nog steeds niet af is. Vanmorgen lag het op tafel toen de lage winterzon er zò fel op scheen dat de kleuren haast verbleekten. Dan geniet ik gewoon van die aanblik, en na een kopje koffie en één pen breien spring ik weer op en ga wat anders doen. Dat breiwerk is gewoon om wat ‘op de pennen te hebben’ om mee te kunnen nemen. En nu m’n verhaal waar ik dit breiwerk vanmiddag mee naar toe had genomen.

Ik had via m’n website een mailtje gekregen van iemand die mij nog van vroeger kende. We spraken af dat we elkaar zouden gaan ontmoeten in een leuk restaurant, tussen onze woonplaatsen in. Zij was er het eerste, en zat al aan een tafeltje toen ze mij zag binnenkomen. “Daar is ze dan!” riep ze. Toen we het uitlegden aan de serveerster dat die uitroep ècht even moest, begreep ze het wel. “We hebben elkaar 25 jaar niet gezien!” zei ik. En toen bestelden we wat en waren we meer dan twee uur onafgebroken aan het bijpraten. Wat bijzonder dit!

Voor de gezelligheid (of eigenlijk: voor de show) had ik m’n breiwerkje meegenomen, maar daar kwam natuurlijk niks van. Wèl was het geschikt als aanleiding om herinneringen op te halen. “Vroeger zaten we altijd mooie kleertjes te maken voor onze kleine meisjes.” En daarna gingen we natuurlijk foto’s laten zien aan elkaar hoe onze ‘grote meisjes’ er nù uitzien. Zò leuk! Ik heb dit altijd al eens gewild, om zo geanimeerd te zitten praten in een mooi restaurant, zoals vrouwen onder elkaar dat kunnen. En nu zat ik daar! Toen de volgende consumptie werd gebracht vroegen we natuurlijk of de serveerster een foto wilde maken. Uit het oog verloren, heel lang in het buitenland gewoond, en nu een ontmoeting. Dit gaan we vast verder uitbrei(d)en!

1 gedachte over “Breiwerk om mee te nemen”

  1. Margriet, wat wàs het GEZELLIG zo samen gister!
    Heb er echt van genoten!
    We spreken gauw nog eens af!
    Groetjes!
    Marjan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.