DMC boekjes Mango

De leuke Franse Mango-boekjes staan boordevol kleine en bruikbare kruissteekpatronen, gerangschikt per onderwerp.
Op de eerste rij: Nöel, Fêtes et événements, Summer en Bord de Mer. Oftewel: Kerst, Feestelijke gelegenheden, Zomer en Zee. Het laatste boekje staat vol patroontjes van vuurtorens en schelpen en daagt na een eiland-vakantie uit om daar gelijk iets uit te borduren. Dat komt ook omdat al die patroontjes zo aantrekkelijk zijn weergegeven. En ook omdat ze klein genoeg zijn om zin te krijgen om iets uit te zoeken als tussendoortje.

De tweede rij: Calligraphie, Happy days, Home sweet home en Marquoir. De eerste vol met alfabetten, het tweede vol met patroontjes voor blije dagen, dan een boekje waar ik ook zou kunnen putten met huiselijke tafereeltjes, en tenslotte het zeldzame boekje Marquoirs, waar onze eigen Nederlandse merklap-deskundige aan heeft meegewerkt.

Op de onderste rij boekjes die ik al eerder in m’n shop had en nu weer kon aanvullen: Flowers, Bathroom, Love en Heart. Sommige van deze boekjes verschenen in kleinere oplagen en waren ‘special editions’, met rond de 300 patroontjes. De meeste van deze boekjes hebben meer dan 400 aantrekkelijk gepresenteerde kruissteekpatronen. Veel vrouwen bewaarden vroeger pagina’s uit tijdschriften waarin leuke kleine patroontjes werden weergegeven, met de gedachte om dat later nog eens te gebruiken. Dat wordt nu niet meer zoveel gedaan, en het hoeft ook niet want deze mooi vormgegeven boekjes bieden op elk onderwerp heel veel keus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.