Foto’s maken van wat je weg doet

Om ertoe te komen om je huis op te ruimen kun je eerst youtube-filmpjes bekijken over minimalizen (dat deed ik deze week een avondje, heel vermakelijk). Of je kunt allerlei tips en trucs lezen, en daar kun je ook heel lang mee bezig zijn want er zijn duizenden hacks en trucs. Maar er is één tip die ik nog nooit ergens heb gelezen of gezien en dat is het ideetje om eerst nog een foto te maken voordat je iets wegdoet. Zelf doe ik dat al jaren, en soms laat ik zo’n foto ook op mijn blog zien, zoals nu. Echt opvallend dat die tip niet bij de officiële opruim-adviezen terecht is gekomen.

Hoe werkt het bij mij? In het geval van deze tegeltjes ging dat zo: bij het opruimen van het ouderlijk huis moest er iets gesloopt worden waarbij de antieke tegeltjes sneuvelden. Geen tijd om er verder over na te denken, snel kiezen: in de afvalcontainer of wat meenemen. Ik koos wat stukken (“daar ga ik nog iets mee doen’) en die kwamen bij mij in de schuur terecht. Nu was het tijd om wat op te ruimen daar. Hé, daar zijn die tegeltjes weer! Nu is het makkelijker om te kiezen: alleen de hele tegeltjes bewaren. Het ‘ik-ga-nog-iets-met-de-stukken-doen’ vervalt.

Maar nu zie ik ineens: o, dus dáárom vond ik het zo leuk om deze kussentjes te maken! Onbewust deden ze me aan de tegeltjes van m’n moeder denken. (de kussentjes liet ik eerder op mijn blog zien)
Nog één foto en dan heb ik het idee wel voldoende doorgegeven: Foto’s maken hèlpt in het opruim-proces! En je leert er zelfs jezèlf beter door kennen!

4 gedachten over “Foto’s maken van wat je weg doet”

  1. Ik zou de gebroken tegeltjes ook niet weg doen. Ik heb vroeger zo dingen weggegooid omdat er een stukje van afgebroken was en heb er nu spijt van. Op de brocante markten zijn ook de kapotte dingen wel gegeerd.

  2. Als je ze zelf niet wilt bewaren, geef dan een ander de kans om herinneringen die bij jou voltooid zijn, te voltooien. Dus schenk, geef of verkoop ze. Denk ook is aan je eigen familieleden en aan een kado maken met een tegel voor de feestdagen. *** Wat bij mij weg kan gaat in een aparte doos. En ik merk steeds weer dat de doos zelden vol komt, want elke keer zit er weer iets bij wat net bij die persoon past die binnen loopt. Ik vraag gewoon kijk is in die doos, matcht het pak het er uit. Veel liefs met jou weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.