Franse boeken met fraai roodborduurwerk

Er is al een tijdje een ontwikkeling gaande waarbij oude borduurpatronen op een soort ‘hoger plan’ worden geplaatst. Het rood-borduren had altijd al iets aansprekends, iets fris, iets aantrekkelijks, en door de nieuwe benadering van perfect op elkaar afgestemde materialen hebben al die rood-toepassingen iets nòg mooiers gekregen. En dan kregen Franse uitgevers het óók nog voor elkaar om van prachtig uitgevoerde handwerken werkelijk perfecte foto’s te maken en die in heel fraai uitgevoerde boeken vorm te geven. Borduursters die deze boeken wel eens hebben gezien, hebben vast allemaal al eens verzucht: Wat mooi!

Voor een borduurster maakt het niet zoveel uit of een boek Frans is of niet: de patronen zijn duidelijk genoeg en voor de foto’s maakt het niet uit. Van het doorbladeren van zo’n boek krijg je gewoon heel veel zin om zelf ook weer aan de slag te gaan. De keus van het linnen (vaak ecru of naturel) is daarbij bepalend voor het resultaat, net als de voorgestelde mooie  afwerking.

Elk boek heeft een eigen invalshoek. Vaak wordt het borduurwerk gecombineerd met kartonnage: Point de Croix et Cartonnage.
Hieronder uit elk boek een opengeslagen pagina, om een indruk te krijgen.

1 gedachte over “Franse boeken met fraai roodborduurwerk”

  1. Mieke van Yperen

    Toen wij 40 jaar getrouwd waren heb ik een lap in een kleur rood geborduurd en dat is prachtig geworden! Het werkt ook makkelijk, je kunt lekker door borduren en hoeft niet steeds van kleur te wisselen. Door de mooie patronen ( deels van Pinterest gehaald) werd het niet saai . Mijn boeken:
    Message personnels, Les samplers, ( voor de letters)
    Ook nog een boek van een Italiaanse ontwerper, maar dat kan ik nu even niet vinden en zijn naam ben ik vergeten. Ook letters en alfabetten, verder veel dieren en bomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.