Geborduurde Gelderse torens


Deze zomer fietste ik vaak tussen twee dorpen heen en weer. Beide dorpen liggen langs de IJssel. De weg en de rivier lopen parallel, maar wel een eindje uit elkaar. Halverwege de rit staat ter hoogte van Spankeren een kasteeltje: de Gelderse Toren. Met de auto zoef je er zò langs maar nu ik zo vaak met de fiets daar was leek het me leuk om eens een kijkje te nemen. Ik blogde er een keer over dat die pret niet doorging: er was een bordje met verboden toegang dus ik kon niet verder. En ook de internet-informatie vermeldt dat er zomers vanaf de weg niks te zien valt. ’s Winters als de bomen kaal zijn is er beter zicht.

Maar daar wachten we niet op! Ik heb een beter idee!

De Gelderse toren in geborduurde vorm!
En zo vaak gebeurt het niet dat ik twee dezelfde geborduurde schilderijen heb, dus daar wilde ik even mee spelen. Kasteel op z’n kop!

Maar ik kan ook wel weer gewoon doen. Het is ook een beetje onwaarschijnlijk, om zo’n loeigroot bouwwerk op de spits te balanceren…

Nu is goed te zien hoe een borduurwerk toch nèt iets anders kan uitvallen door de gekozen kleuren. En hoe de lijst ook nog verschil maakt.
Beide geborduurde schilderijen plaats ik in m’n shop. Voor iemand die het ook jammer vindt dat dit bouwwerk meestal achter de bomen ligt verscholen.
Of voor iemand die gewoon van geborduurde kastelen houdt.
Of voor iemand die z’n hele kamer vol wil hangen me dit soort borduurwerken.
Of voor iemand die er misschien nog twee bij wil zoeken. Dàt lijkt me ook best leuk staan: een hele rij kastelen in je kamer… Twee is alvast een aanzet.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Patroontekenen en knippen

Kussentje in keistad

Handwerkboeken

Marker Handwerk: nut en schoonheid

Reacties

  1. Óf eentje voor een tasje? :-))))

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen