Geborduurde wandzakken

Lange tijd was het vroeger gebruikelijk om boven de commode op een babykamer een wandzak op te hangen, waar wat spulletjes in konden worden gestopt. Die spulletjes konden er dan ook weer makkelijk worden uitgehaald dus in de praktijk was zo’n organizer wel handig. In tijdschriften met leuke patronen voor baby’s en kleine kinderen waren die wandzakken ook populair, want ze konden telkens opnieuw worden gepresenteerd, met mooie afbeeldingen die op dat moment in de mode waren. En zo is er ook eens een Winny de Pooh-hanger gemaakt. Helaas misschien toch niet de smaak van de jonge moeder, want de zak is nooit in gebruik geweest. Nu een mooie voor m’n shop, en ook mooi om er eens over te bloggen.

Want zoals wel vaker het geval is: als er iets in de mode is wat geborduurd kan worden, dan kunnen handwerk-firma’s ook pakketten aanbieden die het benodigde materiaal in één keer bij elkaar hebben. Zo ook bij het verschijnsel wandhanger: DMC maakte ze al helemaal in elkaar genaaid, van stof waarop geborduurd kan worden. Leuk ruitenstofje erbij, en een klein boekje met patroontjes (voor de keuken dit keer, niet voor een kinderkamer) en dan is er weer wat merchendise.

De bedoeling was natuurlijk dat degene die dit koopt alléén het borduurplezier heeft, en niet het gedoe van de afwerking. Toch lijkt dat niet helemaal op te gaan: doordat de zak al in elkaar is gezet, kun je helemaal niet meer zo makkelijk borduren. Maar misschien als je het bij die kleine patroontjes houdt, zal het wel lukken. Voor iemand die van retro houdt is dit best een leuk ding: weinig werk en veel nostalgie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.