Hobo ingeleverd

In september begon een nieuw seizoen en besloot ik heel dapper om muziekles te gaan nemen. Ik ging naar de Open Dag van het cultuurcentrum in m’n stad en toen wist ik het: ik wil de hobo leren bespelen! Wat een prachtige klank heeft dit instrument! Oude verlangens kwamen naar boven. Ik wilde dit heel graag! En ik had gelijk een goede klik met de docent. Hij bood mij een introductieles aan en daarna kwam ik tot het besluit: dit wil ik!

Ik kon een hobo huren en daarna gingen we aan de slag. Best moeilijk nog. Het vergt heel wat oefening om de klank precies goed te krijgen. Er komt nogal wat ademhalingstechniek bij maar dat wilde ik juist. Liever zoiets dan yoga, dacht ik. Ik vond het fijn om op zo’n constructieve manier nog eens met m’n ademhaling bezig te zijn. En straks m’n vingers te laten dansen over de zilveren toetsen. En te proberen om die toon zo mooi mogelijk te krijgen.

Toch lukte het niet. Na een paar maanden begon ik twijfels te krijgen en in december sprak ik die uit. Het was toch best wel moeilijk, zeker als je al wat ouder bent. De docent vond juist dat het lekker ging, en stimuleerde me om door te gaan. Maar toen begon mijn duim op te zetten en wist ik: dit gaat niet.
Het hele gewicht van de hobo rust op de rechterduim en die kan daar niet zo goed tegen. In de winter heb ik altijd meer last van m’n duim en dat was ik kennelijk in september even vergeten. Nu merkte ik: dit is toch geen goed instrument voor mij.

Deze week nam ik afscheid van de docent en leverde de mooie hobo weer in. Hij liet me nog wel even een hulpmiddeltje zien waardoor het gewicht niet meer helemaal op de duim hoeft te rusten, maar het besluit was al genomen. Einde droom om ooit nog eens in zo’n kamerorkestje te spelen.

Maar ik ben wèl blij en trots dat ik het geprobeerd heb!
Deze kaarten met kantklosweergave van zo’n muziek ensemble liggen er vanaf nieuwjaar want die wilde ik nog laten zien op m’n blog. Nu lagen ze nog even op de hobo, die ik nu heb ingeleverd. De kaarten zijn voor m’n shop, want er zijn gelukkig nog veel meer handwerk- en muziekliefhebbers, dus er is gelukkig ook al veel muziek in de wereld.

1 gedachte over “Hobo ingeleverd”

  1. Wat een mooie combinatie, een prachtig instrument en de gekantkloste musici, en dan in gedachte mooie muziek gespeeld door een kwartet.
    Jammer, dat de hobo “ jouw” instrument niet is, maar je hebt het tenminste geprobeerd.

    Je ziet, handwerk past overal bij, dus gaan we door.
    Groetjes uit Drenthe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.