Iets inlijsten moet precies in het midden

Twee weken hangt dit schilderijtje nu bij mij in de kamer en ik kan er maar nìet aan wennen. Dat is gek, want mijn huis verandert continu wat handwerkjes betreft, en meestal vind ik alles mooi. Er komt wat binnen, ik hang wat op, dan haal ik het weer weg, en komt er weer iets anders voor in de plaats. En dan varieer ik ook nog eens met de seizoenen dus het verandert continu. En alles vind ik mooi genoeg om een tijdje tegenaan te kijken. Maar aan dìt schilderijtje kan ik maar niet wennen. Het hangt (tijdelijk) op de plek waar eerst de klok hing (die moest maar even weg, want ik had die plek en die spijker nodig) en meerdere malen per dag wordt mijn blik naar dit ingelijste borduurwerkje getrokken. En elke keer denk ik: néé, het klopt gewoon niet.

Zo op een foto valt het nog wel mee, en denk je gewoon: wat een leuk borduurwerkje. Maar weet je wat het is? Het is niet goed ingelijst. De ruimte onder is groter dan de ruimte erboven en dat stoort enorm. Bij het (zelf) inlijsten van een borduurwerk is het belangrijk dat het borduurwerk precies goed in het midden zit, anders gaat een deel van het effect van het borduurwerk verloren doordat er iets stoort.

Eens kijken of ik het lijstje ook ondersteboven kan zien. Ja, dat is al een stuk beter! Want je kunt wèl extra ruimte aan de bovenkant hebben, maar niet aan de onderkant. Alleen zit het haakje nu ook aan de onderkant, dus dat zou je dan moeten veranderen. Voor de letter maakt het minder uit, die verandert gewoon van een c naar een b. Maar een betere oplossing is om het lijstje gewoon even los te maken en het borduurwerkje iets beter te centreren. Dat mag een volgende eigenaar dan doen, want dit (schattige) schilderijtje is voor m’n shop.

2 reacties op “Iets inlijsten moet precies in het midden”

  1. Bij het inlijsten met passe-partout wordt ook wel boven-links-rechts dezelfde breedte gehanteerd en onder breder. Dat kan prima bij een rechte lijst en een staande voorstelling, maar niet bij een ovaal. Maar een lief borduurtje dat nog wat aandacht kan gebruiken

    1. Margriet Hof

      Het ‘lieve borduurtje’ is al op weg naar iemand anders, en die gaat het vast mooi opknappen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.