“Ik leer breien”

Boekje Ik leer breien en bolletjes wol

Afgelopen week had ik een logée. Ik wou natuurlijk niks opdringen, maar op een gegeven moment kwam het gesprek toch even op het onderwerp ‘Breien’. De logée vertelde dat ze wat studiegenoten had gehad die de breipennen veelvuldig hanteerden. Jonge hippe vrouwen in Berlijn, die al breiend naar hun colleges gingen. Dat vond ik een leuk verhaal om te horen. Maar kennelijk was er nog niemand geweest die haar de breipennen ook even ter hand had gegeven. Die eer viel mij te beurt. Ik had maar vijf minuten om mijn hulp aan te bieden (er was een vol programma), maar toen ik even de kans had deed ik een trefzekere greep in de handwerkmand naast m’n stoel. Daar lag nog wel een breiwerk en ik liet even zien hoe je kunt “insteken, omslaan en doorhalen”. In het Engels wel te verstaan. Ik improviceerde er wat op los en na die paar minuten was het brei-moment weer voorbij. “At least now you’ll never have to think anymore that knitting is difficult. It is not.” zei ik als afsluiting.
Dit verslag voeg ik maar bij een foto die ik vorige week nam. Iemand bestelde dit oude schoolboekje en vóór verzending maakte ik nog even een foto. Als je al breien kunt: veel breiplezier! En als je het nog niet kunt: it’s easy!

1 gedachte over ““Ik leer breien””

  1. Breien is ook niet moeilijk. En haken ook niet. En tegenwoordig kun je alles vinden op YouTube. Ik vind het geweldig dat (mede daardoor) jonge meiden weer aan het handwerken gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.