Kleedje frivolité

K

Niet alle oude kleedjes die we tegenkomen zijn gehaakt. Dit kleedje bijvoorbeeld is gemaakt met gebruikmaking van de Frivolité-techniek. Sierlijke vaste boogjes werden in allerlei variaties aan elkaar geknoopt en vormen een mooi geheel. En ook lekker luchtig, net als de zaden van de Morgenster. Dit jaar heeft de hoge gele composiet volop gebloeid in mijn tuin en het is nu het stadium dat er elke dag wel tien pluizen zijn gevormd van de gerijpte zaden. Soms komt er een windvlaag en dan waaien al die pluizen weg en dan hoop ik dat er volgend jaar nòg meer van die mooie ranke bloemen gaan bloeien.

Gelukkig bedacht ik net op tijd dat ik nog een paar van die zaadbollen wilde plukken, dus dat heb ik net gedaan. Die bollen blijven de hele winter mooi en vooral als het licht er dan op schijnt. Ik denk vaak dat al die kleedjes die vroeger zijn gemaakt ook een poging waren om die ingenieuze en fascinerende patronen uit de natuur vast te houden en weer te geven. Zo mooi hoe ook zo’n kleedje uitwaaiert vanuit het midden en een sierlijk patroon zoveel kijkplezier geeft.

2 reacties op “Kleedje frivolité”

  1. Het kleedje doet jou aan de zaadpluizen van de Morgenster denken Margriet, maar mij eerder aan de bloem van Queen Anne’s lace. Zo hoort het ook hè, onze fantasie maakt dat iedereen ergens iets anders in ziet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013