Merklapje met anjer uit 1887

Detail oud merklapje 1887
De typische merklappen-bloem die je op veel merklappen ziet is een gestileerde anjer. Ook op een lapje uit 1887 prijkt er één. Mooi roze, zoals anjers vaak zijn. En nog voor geen greintje verkleurd. Een leuk lapje wat ik vandaag te koop aanbied en waar iemand anders dan volgend jaar mee kan bedenken dat het honderddertig jaar oud is.Oud merklapje 1887

Ik stond er met m’n neus bovenop, toen ik het vorige week op de antiekmarkt zag liggen. En dacht nu: mooi motiefje, met zo’n close-up foto groot in beeld kunnen jullie het ook even van dichtbij bekijken.

Deze week plaatste ik vier van deze vijf merklapjes in m’n shop. Toen ik wilde beginnen (met elke dag één) schrok ik op het laatst terug: die leeuw met zwaard wilde ik bij nader inzien liever zelf houden. Hieronder zie je alle vijf antiekmarkt-lapjes bij elkaar. Met alvast de aankondiging: volgende week is er weer een antiekmarkt in Apeldoorn…..
Hier en hier en hier vind je m’n andere blogjes over deze merk- en borduurlapjes.

Vijf oude merklapjes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Het grote kruissteekboek

Deventer boekenmarkt

Borduren op stramien

Gehaakt kussen op oude lappendeken

Fijne dagen gewenst

Comments

 1. Een lief lapje.
  Misschien heeft ze eerder al een lapje gemaakt met het alfabet en mocht ze voor het 2e lapje andere motiefjes uitzoeken.
  In mijn lagere schooltijd heb ik er ook 2 geborduurd.

  • Margriet zegt:

   Ja, dat zou best kunnen!
   Boffen dat jij er op de lagere school twee mocht. Ik mocht er geen, en vond dat toen al jammer. M’n zus scheelt twee jaar met mij en zij maakte er nog wel één. Kennelijk zat er toen ergens een omslag op die school.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen