Oude Ariadnes uit de begintijd

Bijna 75 jaar oud zijn deze oude Ariadnes, die toen nog Maandblad voor Handwerken heetten. Ze zijn allemaal goed bewaard, waarschijnlijk door vrouwen die wisten wat het was om zuinig te zijn. En ze wisten ook dat al die prachtige patronen misschien later in hun leven nog eens van pas zouden komen, en dat ze daar alsmaar op terug konden grijpen.
Nu is het dan bijna aan het eind van het jubileumjaar van de Ariadne, en wil ik deze oude nummers ook nog graag in mijn shop. Aan het eind van die lange periode kunnen we wel constateren dat dit handwerkblad vooral in het begin heel veel mooie nummers heeft gemaakt, die waardevol waren voor Nederlandse handwerksters. En ook de conclusie: alles komt weer terug! De kraagjes met een wit kantje eraan, de gebreide jumpers helemaal met ajour, gebreide spreien, aandacht voor tientallen verschillende haak- en breisteken, belangstelling om de oude merklapmotieven opnieuw te borduren, en zelfs ook frivolité.

Dus die vrouwen die deze nummers zo lang bewaarden, hadden gelijk. En nu vinden nieuwe handwerksters het weer leuk om te zien hoe het vroeger was. En had ik dus ook een beetje gelijk, dat ik deze oude nummers er graag bij wil. Probleem is alleen: er zijn er niet zoveel van. Hoe ouder hoe zeldzamer, en ik heb niet die hele vroege jaargangen compleet, maar dèze heb ik!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.