Oude borduurpatronen tijdschrift Margriet

Oude borduurpatronen tijdschrift MargrietGratis borduurpatroon Margriet
In de tachtiger jaren voegde tijdschrift Margriet een paar keer een gratis borduurpatroon bij het wekelijkse tijdschrift.
Een Merklap vol motieven, een patroon van Bosbewoners (ontworpen door Mies Bloch), en een Natuurpatroon. Dit laatste werd door veel vrouwen gebruikt om een mooi schilderij mee te borduren, en vorige week liet ik daar een exemplaar van zien op m’n blog.

Omdat deze patronen op grote schaal werden verspreid zijn er nu vast nog wel mensen die ze herkennen. Of die ze nog eens opnieuw willen gebruiken.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Schilderijen van Gogh (ook op postzegels)

Poezenkaarten

Onthaasten (en onthaken) op het strand

Braamsluiper op gieter

Comments

 1. Update: de Merklap vol motieven is uitverkocht.

 2. DE KONINCK LIEF zegt:

  waar kan ik het patroon bekomen bij de margriet met het katten a b c??

  • Marian Broeren zegt:

   Ik heb het patroon van het kattenalfabet uit het borduurtijdschrift van Margriet.
   Ik wil het je ter beschikking stellen. Ook is er een boekje met patronen “Franciens katten”.
   Het is misschien nog te leen bij de bibliotheek?
   Als ik je kan helpen, dan hoor ik het graag!

   Groetjes Marian

 3. An v d Ham zegt:

  Ze hadden vroeger ook elke week een patroon, bv een merel, een bos muis, en soort van serie kruiden, planten, elke week werd er een plant of kruid gepubliceerd, en uiteindelijk was het een schilderijtje, ik heb er nog een stel maar mis er diversen.

  • Margriet zegt:

   Naar aanleiding van je reactie ben ik bezig gegaan om al m’n knipsels uit die tijdschriften te sorteren. Ik heb er ook nog heel wat. Toen werd het dus ook al gedaan: elke week een patroontje publiceren!

 4. Jackeline zegt:

  Wie kan ons helpen mijn schoonmoeder is vol enthousiast begonnen met margriet fruit ABC. Maar tot onze verbazing komen de borduur icoontjes niet overheen met het kleuren pallet. Dus voorbeeld het icoon √∑staat niet in de rijaren voor de kleuren. Snappen er niet van wie kan ons helpen

  • Sientje van Haarlem zegt:

   Via het tijdschrift Magriet heb ik de icoontjes opgevraagd voor mijn tante, ik heb t toen thuis gestuurd gekregen, ik heb er een copie van gemaakt, misschien kan ik dat hier ergens uploaden of prive aan Magriet sturen de beheerster van deze site. Misschien wil Margriet t dan aan u doormailen.

   • Margriet Hof zegt:

    Hallo Sientje, hartelijk dank voor je reactie! Ik heb je een mailtje gestuurd naar Jackeline, om haar erop te wijzen dat je hebt gereageerd. Fijn dat je haar wilt helpen!
    Ik hoop dat haar antwoord ook via dit blogje gaat, zodat anderen eventueel ook kunnen meelezen, die met dit probleem zitten.

 5. Margriet Hof zegt:

  Voor anderen die hiernaar op zoek zijn: Ik heb per mail van Sientje de dmc-kleurennummers gekregen van de icoontjes van het Fruit ABC. Dus als anderen hier ook naar op zoek zijn, dan kunnen ze me mailen.

  • Ine Klijn zegt:

   Dag Margriet,
   Ook ik stuitte vandaag op de onvolledige symbolenlijst in dit fruit abc. Zou je de lijst ook aan mij kunnen mailen?
   Alvast hartelijk dank.
   Ine

  • Jonana zegt:

   Ik wou met het fruit-abc beginnen en liep ook tegen het probleem van de kleuren aan. Heb je de lijst nog en kan je hem mij sturen? Alvast bedankt Ik heb de uitgever gebeld, maar die zei dat hem niet meer hadden.

 6. Wie o wie kan mij helpen met het klassieke parfumflessen borduurpatroon van Margriet ik was er mee bezig maar een vakantie in parijs ben ik het kwijt geraakt. Dus wil ik het opnieuw gaan borduren was voor een goede vriendin.

  • Margriet Hof zegt:

   Vervelend dat je het patroon kwijt bent geraakt. Hopelijk voor jou wordt dit door iemand gelezen die het parfumflessen patroon herkent en heeft.

 7. Ja dat hoop ik ook was een patroon toen van de extra borduurpatroon boekjes van magriet van de jaren 90

  • Margriet Hof zegt:

   Ik heb het voor je gevonden! Het staat in de Margriet-special van 1999 en die heb ik voor je te koop. En voor eventuele anderen heb ik ook een exemplaar.

 8. Ik ben op zoek naar het patroon van de koe dat zo rond 1980 als country patroon in de margriet stond.
  Het borduurwerk is bijna klaar maar het patroon is zoek.
  Wie heeft dat patroon voor mij?

  • Aaltje zegt:

   Als het gaat om de serie met geiten, kippen, koeien en konijnen, dan heb ik wel het patroon van de koe. Ik ben op zoek naar het de kleuren die bij het patroon van de konijnen horen. Hebt u die misschien voor mij?

 9. Janneketoren zegt:

  Ben op naar Borduren 1997 met telpatronen

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Janneke, bedoelde je de Libelle special uit 1997 of de Margriet special uit dat jaar?
   Beide tijdschriften gaven in die tijd mooie borduur-bladen uit.
   Ik probeerde je vraag ook per mail te beantwoorden, maar je email-adres bleek niet te kloppen. Dus hopelijk lees je dit hier.

 10. Ik ben op zoek naar een borduurpatroon van vogelhuisjes, kan iemand mij daaraan helpen? Groetjes Anneke

 11. Ik ben op zoek naar een reeks van 9 prentjes met (on)kruiden (o.a. Distel) die vroeger in Margriet verschenen zijn, week na week. Ik vermoed dat het van begin jaren tachtig dateert. Het zou fantastisch zijn als ik die kon vinden

 12. ik zoek het borduurpatroon van het “KIKKER ABC ” van Max Velthuijs
  ik woon in Frankrijk, mijn kleindochter in nederland en helemaal gek van “kikker”.
  wil het zo graag voor haar borduren!!!
  wie kan mij hiermee helpen aub
  vriendelijk dank

  nelly

  nelldinard35@hotmail.com

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen