Pimpelmeesje van vilt

Eén van mijn favoriete winkels is De Gezonde Zaak, en alleen al die naam bevestigt dat het een goed idee is om daar af en toe naar toe te gaan. Dit keer had ik de gelegenheid om met m’n dochter daar even binnen te lopen en dan is er altijd wel iets waar je je gezondheid mee kunt helpen of waar je oog op valt. Nu viel mijn oog op een pimpelmeesje van vilt. Gelijk dacht ik aan het gebreide pimpelmeesje wat in de begintijd van Pinterest een hit was: dat kwam je op heel veel borden tegen en ook ik bewaarde het met het idee dat ik dat nog wel eens zou willen breien. Maar dat kwam er nooit van, en nu vond ik dit pimpelmeesje van vilt en die vond ik mooi.

Bij de kassa vroeg ik: “Wat is dat verhaal dan?” Ik hoorde dat dit vogeltje in Nepal is gemaakt, en dat De Gezonde Zaak bezig is met wat Nepalese produkten in de winkel te zetten. O, maar natuurlijk: mooi bewerkt vilt komt uit Nepal! Daar zijn vrouwen zò bedreven in het maken en bewerken van prachtig vilt. Ik kocht het vogeltje en ’s avonds vloog het naar mijn houtstapeltje. Ik stook alleen hout van onze eigen bomen die we moesten omhakken en ik stook niet vaker dan één keer per jaar, en nu was het een heerlijke avond met familie rond de vuurkorf.

“Hebben jullie dan ook was-bolletjes?” vroeg m’n dochter in de winkel. Zij wast al een paar jaar met wasbolletjes en stimuleerde mij om dit nu ook te gaan doen, dus ik kocht een pak. De wasbolletjes van Seepje worden gemaakt van schillen uit de Himalaya, dus ook een Nepalees produkt. Om voortaan  gifvrij te kunnen wassen.

En zo is er – rond het vuurtje en via een blogje – altijd wel weer wat om over te praten en naar te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013