Schilderijen Droogbloemen Mies Bloch

Schilderij Droogbloemen ontwerp Mies Bloch

“Kerstboom eruit? Kamerplant erin!” Die reclamekreet vond ik andere jaren altijd leuk en treffend, maar dit jaar heb ik hem nog niet gezien. Wel zag ik verschillende mensen lopen met grote kamerplanten onder hun arm. Net zulke grote exemplaren als kerstbomen werden de huizen binnengedragen. Ik heb een leuke variatie: Kerstboom eruit? Droogbloemen-schilderij erin!

Schilderij Droogbloemen ontwerp Mies Bloch

Deze grote geborduurde schilderijen verzamelde ik en hebben een verschillende herkomst. En als je drie van diezelfde grote borduurwerken tegenkomt, dan ga je wel denken dat het vroeger een populair borduurwerk moet zijn geweest. Dat klopt. Het ontwerp is van Mies Bloch en eigenlijk zijn al haar ontwerpen wel vrij bekend geworden. Mede omdat tijdschrift Margriet in de zeventiger jaren een Kruissteekboek uitgaf wat veel lezeressen toen kochten. Mijn Amsterdam-schilderij kwam ook uit dat patronenboek.
Nu is er nog iets opmerkelijks: ik kreeg twee bestellingen vlak achter elkaar van dat patronenboek. Allebei uit Japan. Zo frappant dat ze daar ook onze Hollandse voorstellingen willen maken. Nu heb ik die boeken niet meer, maar ik blijf er wel naar uitkijken. En het boek staat nog even op m’n shop zodat je kunt zien hoe het eruit ziet.
In dit Kruissteekboek staat een ander patroon met droogbloemen. Maar dit specifieke patroon met droogbloemen (waarvan ik dus deze drie schilderijen heb) werd destijds apart gepubliceerd door de Margriet. Dat patroon staat (los verkrijgbaar) wel nog op mijn shop.

Schilderij Droogbloemen ontwerp Mies Bloch

Terug naar deze mooie schilderijen. Kerstboom eruit? Droogbloemen schilderij erin! Deze schilderijen zijn er groot genoeg voor. In m’n shop vind je meer informatie over de maten. De prijzen verschillen, want eentje heeft glas en de andere niet.
Wat ik ook leuk vind om te laten zien op deze manier: het verschillende effect bij gebruik van een andere achtergrondstof.  Deze schilderijen zijn heel precies geborduurd, en ik hoop dat ze ergens een mooi plekje krijgen.

O ja, een tijdje geleden kocht iemand één los patroon bij me uit dat Libelle Kruissteekboek. Daarna heb ik de andere patronen uit dat boek ook voorzichtig losgemaakt en beschreven en in m’n shop geplaatst. Dus de originele patronen van de Molens en de Vogeltjesboom en nog wat andere Nederlandse tafereeltjes zijn ook nog los verkrijgbaar. Voor de Hollandse look.

En als je dit niet zelf wilt borduren, kun je dus kiezen uit maar liefst drie van deze grote droogbloemenboeketten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.