Schlaf’ wohl

Of je lekker slaapt hangt natuurlijk van een heleboel factoren af. Onrustige gedachten en zorgen over hoe alles gaat en indrukken die zo groot zijn dat je ze niet zo makkelijk kunt verwerken, dat zijn allemaal oorzaken om niet zo makkelijk in slaap te kunnen vallen. Vroeger – toen er natuurlijk ook allerlei zorgen en problemen en spanningen waren – hadden ze een hulpmiddeltje gevonden om het in slaap vallen te bevorderen: een geborduurde zak waar de pyama of nachtjapon overdag in werd bewaard. Dat stond netjes en mooi en er waren allerlei patronen in omloop om zo’n zak te maken. Veel mensen gebruikten zo’n zak en ze waren ook populair als cadeautje.

Er was nog een ander effect van zo’n Goedennacht-opbergzak: de welterusten-wens die je erop kon borduren. De Goeden Nacht-wensen waren in allerlei variaties beschikbaar en daar heb ik al eens eerder over geblogd. Nu nog drie nieuwe zakken om in mijn shop te zetten, en eentje daarvan heeft een Duitse Schlaf’ wohl-tekst. We zijn benieuwd hoe het allemaal verder gaat, in het land en in de politiek en zo, maar de herinnering aan het idee om na een enerverende avond daarna lekker te gaan slapen is eigenlijk best een goeie.

De andere twee blogjes van vandaag had ik al klaar liggen. Ik ben in gedachten ook wel met ‘andere dingen’ bezig, en soms is het wel handig als er dan al wat klaarligt.
Na de ‘Welterusten-wens’ komt ook weer de ‘Goedemorgen-wens’ en dat wensen we elkaar nu ook maar eens toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.