Sokken breien

Niet alleen sokken om zelf te breien, maar ook kousen, beenwarmers, knickerbockers, sloffen èn handschoenen en polswarmers!
De rage om zelf sokken (en de rest) te breien is zo groot, dat er zelfs weer aparte boeken tijdschriften voor worden gemaakt.
En daarin vind je niet alleen de aanwijzingen en de maten om die hand-en voet-warmers zelf te breien, maar ook volop foto’s die de resultaten zo aantrekkelijk mogelijk voorstellen.
Dat was vroeger wel anders en als illustratie van hoe dat vroeger was stopte ik ook een patroonvelletje in deze collage (en in m’n shop) van Scheepjeswol.
Op de achterkant staan de beschrijvingen die via de weergegeven maten  voor de sokken voor het hele gezin gelden. Slechts één velletje en een huisvrouw kon daarmee tientallen jaren sokken blijven breien die precies pasten. Wij hebben nu veel meer behoefte en toegang tot een overvloed aan foto’s die de keus aantrekkelijk maar ook moeilijk maken.

De innovatie van de huidige zelf sokken-breien-mode is het gebruik van kleurverloop garen. Die sokken worden dan zò mooi dat het ook wel duidelijk is dat het echt de moeite loont om het toch maar even te leren.

2 gedachten over “Sokken breien”

  1. alize langerhorst

    leuk hoor, deze sokken foto pagina! het sokken brei boek wat ik bestelde is bij mijn zus aangekomen, bedankt voor de snelle verzending.
    Fijn weekend,
    Alize

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.