Sokken en doekjes

M’n eerste paar zelfgebreide sokken! Ze zijn al een weekje af, nu laten zien. Ik breide met drie sokkennaalden van bamboe, waarmee mijn dochter me overhaalde om het ook eens te proberen. En ik gebruikte twee oude bolletjes wol van Kaffe Fassett, uit de begintijd van al dat kleurverloopgaren. Die bolletjes had ik nog liggen en hebben nu eindelijk hun bestemming bereikt. Ik vond het leuk om te doen, dus ik denk dat ik het nog wel eens vaker wil doen. Je kunt alles precies aanpassen zoals je het hebben wilt, precies geschikt voor jòuw maten en wensen. Zo breide ik bijvoorbeeld het boord twee keer zo lang als werd aanbevolen, dat zit gewoon lekkerder.

Lang geleden liet ik eens wat doekjes zien die ik maakte van een quiltstofje. Met de hand een zoompje erin maken, dat bleek ook een leuk werkje te zijn. Hier liet ik er ook eens één zien. Nu ben ik nieuwe doekjes aan het zomen. Die wilde ik op dezelfde manier op de foto als toen. Ook met paarse bloemetjes:

Ik heb al tien van deze ‘doekjes’ gemaakt. Het is een leuk tussendoor-werkje en ook een leuke manier om die mooie stofjes (die je toch niet kapot wilt knippen) wat vaker te zien. Ik zal ze ook nog wel eens achtergrond voor een foto gebruiken.

2 gedachten over “Sokken en doekjes”

 1. anneke broos

  Ik maak er ook zakdoekjes van.Ik houd van mooie kleurige zakdoekjes en zo heb ik ze voor het kiezen.Je hebt prachtige lapjes.Lentegroet,Anneke*

  1. Margriet Hof

   Hoi Anneke,
   Wat leuk dat jij ze ook maakt en gebruikt!
   Die lapjes zijn gewoon te mooi om niks mee te doen, en zo kun je er elke keer weer vrolijk van worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.