Tapisserie-schilderij van koele wateren

In het Gouds museum bezocht ik de tentoonstelling Koele Wateren, met een verzameling 19e eeuwse schilderijen uit de Haagse School. Ik kon ook een kijkje nemen in een kamer in het oude gebouw, waardoor je nog meer een indruk krijgt hoe die schilderijen vroeger hebben gehangen, als deel van de deftige en adellijke Hollandse inrichting.

Voor vandaag had ik m’n eigen ‘schilderij’ in gedachten, om te laten zien op m’n blog. Ik heb het al heel lang en ik heb er al heel lang tegenaan gekeken. Het heeft alleen geen vast plekje: soms hang ik het op en soms haal ik het weer weg. Voor deze zomer is het een geschikt schilderij: veel water, lucht en groen. Net als op die Hollandse schilderijen van de meesterschilders, maar niet zo uniek en makkelijk zelf te maken. Bij toeval kwam ik erachter dat het patroon van dit werk in een oude Burda-gobelin heeft gestaan. Via de link kun je daar nog een foto bekijken, die ik nu toevoeg.
Een tapisserie-schilderij is misschien wel ontstaan uit verlangen van ‘gewone burgers’ om ook tegen zo’n groots Hollands landschap aan te kijken.
Dit tapisserie-schilderij staat nu in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.